GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρκοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ελληνικό Προξενείο στη Σμύρνη: "Κρατάτε γείτονες" ήταν το μήνυμα τους - ΦΩΤΟ

Σε άλλη μία συγκινητική εκδήλωση συμπαράστασης εκατοντάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το ιστορικό κτίριο του Γεν...

Σε άλλη μία συγκινητική εκδήλωση συμπαράστασης εκατοντάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το ιστορικό κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη, προκειμένου να στείλουν μήνυμα στήριξης στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, σε ανάρτησή της στο facebook, αναφέρει πως «ήταν για όλους μας μια ιδιαίτερη στιγμή. Μέλη εργατικών συνδικάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων των πυρκαγιών στην Ελλάδα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό. Κρατούσαν πανό με τίτλο «Κρατάτε γείτονες» αντιγράφοντας το γνωστό τίτλο της ιστορικής εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στις 17.8.1999 όταν ο τουρκικός λαός δοκιμαζόταν από το σεισμό. Τους ευχαριστήσαμε και επισημάναμε την ιδιαίτερη αξία της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνεργασίας των γειτονικών λαών».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, περίπου 180-200 Τούρκοι πολίτες, ανάμεσά του και μέλη εργατικών συνδικάτων, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο χθες στις 20.30 το βράδυ με πανό, γαρύφαλλα και αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών στην Ελλάδα και κρατώντας ενός λεπτού σιγή θέλησαν να εκφράσουν την συμπόνοια τους αλλά και τη αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.
Μπροστά στο ξαφνικό και αυθόρμητο αυτό κύμα συμπαράστασης των Τούρκων πολιτών, το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη άνοιξε αμέσως τα παράθυρά του και η Γενική Πρόξενος, μαζί με τους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα χειροκροτούσαν το συγκεντρωμένο πλήθος για την ευαισθησία τους.
Οι συγκεντρωθέντες άφησαν μάλιστα στην πόρτα του ιστορικού κτηρίου του προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη λουλούδια, ενώ συγκινημένη η Αργυρώ Παπούλια σε μία μικρή δήλωση που έκανε προς τους συγκεντρωμένους είπε: «Σε μία κοινωνία γίνονται πάντα και άσχημα πράγματα. Αλλά εμείς πιστεύουμε στη φιλία του λαού της Τουρκίας. Θα μεταφέρουμε το μήνυμά σας στο λαό της Ελλάδας».
Λίγο αργότερα τουρκικό συγκρότημα παρέθεσε συναυλία στην παραλία της Σμύρνης ερμηνεύοντας ελληνικά τραγούδια.
Το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη λαμβάνει καθημερινά αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης από τους Τούρκους πολίτες, ενώ πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις έχουν μάλιστα προσφερθεί να συνδράμουν και εμπράκτως στις όποιες ανάγκες των πυρόπληκτων.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση