GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάμελλος για ΝΔ: Καλό είναι να μη μιλούν για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

"Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι έβαλαν στα μνημόνια την Ελλάδα και καλό είναι να μην μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμα...

"Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιοι έβαλαν στα μνημόνια την Ελλάδα και καλό είναι να μην μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου αυτοί οι οποίοι υποθήκευσαν τις ζωές και τις δικές μας και των παιδιών μας" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση για την οικονομία.

Απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λένε ότι "η Ελλάδα μπαίνει στη γυάλα μέχρι το 2021", ο κ. Φάμελλος σημείωσε: "η κυβέρνηση συντόνισε ένα έργο, το οποίο ήθελε δέκα εκατομμύρια πατριώτες πραγματικούς να δουλέψουν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, μια κρίση που δημιούργησε ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνησή τους. Μια κρίση που δεν είχε μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα, γιατί ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης ακόμα περισσότερο είναι οι πολιτικοί των απολύσεων, της λιτότητας και των διακρίσεων. Γιατί δεν μιλάγαμε για μια δίκαιη Ελλάδα, αλλά για μια Ελλάδα που ήταν άδικη με τα παιδιά της. Έχουμε πετύχει να ξανασηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να ασκεί μια τίμια πολιτική. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να ξαναγυρίσουμε σε ένα άδικο παρελθόν".

Σχολιάζοντας την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στη χθεσινή ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως "η παρουσία έγινε έξω από τη διπλωματική οδό, δεν υπήρχε καμιά συνεννόηση με την κυβέρνηση", υπογράμμισε πως "δεν μπορεί να γίνεται επίλυση των διαφωνιών ή διαφορών με προσωπικές πολιτικές ούτε μπορεί η εθνική μας πολιτική να υποτάσσεται σε προσωπικά παιχνίδια και σε δημόσιες σχέσεις" και πρόσθεσε πως "δεν υπήρχε κανένας λόγος για τέτοια προσωπική λειτουργία της κ. Μπακογιάννη".

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, με αφορμή τη διαφορετική θέση των κυβερνητικών εταίρων στο θέμα του ονοματολογικού της πΓΔΜ, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως "δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής ή της στήριξής της από τους ΑΝΕΛ" και συμπλήρωσε: "Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα της συμφωνίας, η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι η συμφωνία πρώτα απ' όλα κρίνεται στο δημοψήφισμα των γειτόνων [...] Ας κάνουν πρώτα τις αλλαγές τους οι γείτονες και δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής. Εμείς στηρίζουμε μια πολιτική στα Βαλκάνια, που έχει συνεργασία, ειρήνη και που προφανώς αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο που έχει η Ελλάδα σε αυτή τη νέα σελίδα των Βαλκανίων".

Αναπτυξιακό εργαλείο για τη Δυτ. Θεσσαλονίκη το ΠΔ για τον Αξιό

Με αφορμή τη διαβούλευση για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον Αξιό, ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι "δεν υπήρχε προεδρικό διάταγμα και χρήση γης για την ευρύτερη περιοχή του Αξιού" και "όλη η δυτική Θεσσαλονίκη, ο μισός νομός Κιλκίς αλλά και ένα κομμάτι των νομών Πιερίας και Ημαθίας δεν είχαν σχεδιασμό χρήσεων γης σε συνδυασμό με το Εθνικό Πάρκο του Αξιού, με αποτέλεσμα και το περιβάλλον να έχει καθυστερήσεις και η ανάπτυξη".

Με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον Αξιό που, όπως είπε, είναι "η κληρονομιά του Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου" ξεκαθαρίζονται όλες οι χρήσεις γης της περιοχής αλλά και θέματα όπως είναι η άρδευση, η λίπανση των εδαφών, η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι κτιριακές εγκαταστάσεις για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και ζητήματα οικοτουρισμού, νερών, διαχείρισης πλημμυρών.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Αξιό "είναι και το πλήρες αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μια περιοχή που περιμένει ως επόμενα βήματα την οργάνωση και της βιομηχανικής ζώνης του Καλοχωρίου ώστε να έχουμε σε επίπεδο γης και περιβάλλοντος απόλυτα ξεκαθαρισμένα ψηφιακά εργαλεία που να είναι γνωστά σε όλους, με ισότιμους κανόνες ανάπτυξης, ώστε να έχουν αδειοδότηση όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες και όχι μόνο οι κολλητοί του συστήματος, γιατί δυστυχώς εδώ στη Θεσσαλονίκη το ζούσαμε για πάρα πολλά χρόνια", υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

Για το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγησε ότι "όλοι οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες θα υποβάλλουν σε ένα ηλεκτρονικό σημείο όλα τα έγγραφα μιας περιβαλλοντικής αδειοδότησης [...] θα έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες στο ίδιο ψηφιακό έγγραφο, οι γνωμοδοτήσεις θα δίνονται επίσης ψηφιακά και θα γράφονται σε ένα ηλεκτρονικό πρωτόκολλο για να μην γίνεται παράβαση της σειράς [...] και στο ίδιο αρχείο θα έχει πρόσβαση και ο μελετητής και το κοινό που θα μπορεί να παρακολουθεί και την περιβαλλοντική επίδοση της επιχείρησής του".

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φάμελλος "και προς τη μεριά της επιχειρηματικότητας και προς την πλευρά του κοινού και της Αυτοδιοίκησης θα είναι όλα απόλυτα ξεκάθαρα, διάφανα, ταχύτατα και χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο επιχειρηματίας για να βγάλει άδεια".

Σε ό,τι αφορά, δε, την κλιματική αλλαγή, κ. Φάμελλος σημείωσε πως "η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων είναι ταυτόχρονα ένα θέμα εθνικής ασφάλειας και παγκόσμιας επιβίωσης", επισήμανε πως αύριο συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Προσαρμογής για την Κλιματική Αλλαγή και χαρακτήρισε "απόλυτη προτεραιότητα" την ολοκλήρωση και εκπόνηση του περιφερειακού σχεδίου για την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση