GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρειάζεται πολλή σιωπή... Να ακουστεί ο βουβός πόνος... Να ακουστεί ο Άνθρωπος

Ντόρη Βιτωράτου    Κανείς δεν το περίμενε.. Κανείς.. Πολλοί όμως οι επιστήμονες που μιλούν κ αναλύουν διεξοδικά τα αίτια της καταστροφής....

Ντόρη Βιτωράτου  
Κανείς δεν το περίμενε.. Κανείς.. Πολλοί όμως οι επιστήμονες που μιλούν κ αναλύουν διεξοδικά τα αίτια της καταστροφής. Καθηγητές Φυσικών Καταστροφών, Γεωλογίας, Μετεωρολόγοι αναφέρονται στην ταχύτητα του ανέμου, στην άναρχη δόμηση, στην έλλειψη συντονισμού, στον πανικό, στην κακή τύχη.. Φυσικά, όπως ενημερωθήκαμε, υπήρχαν τρόποι πρόληψης.. Μας τους περιέγραψαν αναλυτικά.. Μετά.
Πολλοί οι αντιπολιτευόμενοι οι οποίοι κατηγορούν τον πρωθυπουργό, τον δήμαρχο, τον νομάρχη.. Όλοι αυτοί που δέχονταν κατηγορίες για τους ίδιους λόγους το 2007 στην Ηλεία.. Κατήγοροι κ κατηγορούμενοι σε εναλλασσόμενους ρόλους..
Πολλοί οι δημοσιογράφοι που στο βωμό της ενημέρωσης κ βαθύτατα συντετριμμένοι μεταδίδουν ζωντανά το απανθρακωμένο πτώμα που ακόμα βγάζει καπνούς ή δείχνουν με τη βοήθεια του οπερατέρ βήμα βήμα τη διαδρομή που ακολούθησε ένας δυστυχισμένος, ώστε τελικά να μη βρει σημείο διαφυγής κ να καεί ζωντανός.. Το αποδεικνύουν τα ίχνη από τις πατούσες του πάνω στην άσφαλτο..
Πολλοί οι θρησκόληπτοι.. Όχι απλώς η ντροπή της Ορθοδοξίας αλλά η ντροπή του ανθρώπινου είδους.. Που μιλάνε για τιμωρία από τον Θεό για τις αμαρτίες μας ή για την αθεΐα του Τσίπρα..
Πολλοί οι ξένοι ηγέτες που συγκινήθηκαν με την τραγωδία μας.. Τούρκοι, Ρώσοι, Άγγλοι, Γάλλοι.. Pray for Greece, μέχρι τη λήξη τού εθνικού μας πένθους, οπότε θα μπορούν πάλι να στρέφονται εμμέσως πλην σαφώς εναντίον μας..
Πολλοί αυτοί που εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο δράμα.. Ανθρωπάρια άλλωστε πάντα υπήρχαν ανάμεσά μας.. Μαζεύουν χρήματα- κ όχι μόνο- τάχα για τους πυρόπληκτους, κάνουν πλιάτσικο, ναι, μέσα στα αποκαϊδια της ζωής κάποιων, ή χαίρονται κιόλας.. "Ας μην έχτιζαν μέσα στο δάσος".
Πολλοί οι νεκροί, πολλοί οι ζωντανοί - νεκροί, πολλά ζώα αθώα θύματα, πολύ πληγωμένη η φύση.. Πολλές φωνές, πολύς θόρυβος, πολλοί μετά Χριστόν προφήτες, πολύς θυμός..
Μακάρι να υπήρχε τρόπος να υπάρχει μόνο σιωπή.. Πολλή σιωπή.. Να ακουστεί ο βουβός πόνος.. Να ακουστεί ο Άνθρωπος. Αυτός που έτρεξε να βοηθήσει όπως μπορούσε. Αυτός που πενθεί, γιατί έχασε τους δικούς του ή τους κόπους μιας ζωής. Αυτός που ζητά απεγνωσμένα βοήθεια χωρίς να πρέπει να γίνει θύμα μικροκομματικών συμφερόντων. Αυτός που βούτηξε στις φλόγες ή πιλοτάρισε το canadair με μισθό πείνας, γιατί έτσι υπαγορεύει το καθήκον του κ κυρίως η συνείδησή του.. Ο Άνθρωπος.. Αυτός έχει σημασία τούτες τις στιγμές.. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.. Και τηλεθέαση... Διακόπτουμε για διαφημίσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση