GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επικοινωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οπ...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές στην Ραφήνα και στο Μάτι.

Στην γραπτή δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: "... τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα και του πρότεινα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς".

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει επίσης ότι "Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα διερευνηθούν. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι".Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και τη Ραφήνα. Αναφέρει στην δήλωσή του: "Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Μίλησα με εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλύνουν τον πόνο των συμπολιτών μας. Θέλω και δημοσίως να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά, όπως και τους διασώστες που συνάντησα. Τους είμαστε όλοι ευγνώμονες για όσα έκαναν την ώρα της καταστροφής χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο ακόμη και της δικής τους ζωής".

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που ανέλαβε: "Το μεσημέρι έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ με την οποία του ζητώ να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών. Ζήτησα επίσης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Συνολάκη, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας ενισχύοντας τις προτάσεις της ΝΔ με τις γνώσεις και την πείρα της ομάδας συνεργατών που θα συγκροτήσει. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή".

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ, συνεχάρη ξανά τους "χιλιάδες συμπολίτες μας που δείχνουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στα θύματα της πρωτόγνωρης αυτής τραγωδίας. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας, η ανθρωπιά και το φιλότιμο των Ελλήνων απαλύνει τις πληγές της κοινωνίας μας και είναι μια αχτίδα ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο".

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση