GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες για την επίθεση στο Τορόντο - ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο της ένοπλης επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική συνοικ...

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο της ένοπλης επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική συνοικία του Τορόντο το βράδυ της Κυριακής.

Η Στέιβι Καρνούσκου βρισκόταν μαζί με φίλους έξω από το μπαρ Logo στην νότια πλευρά του Ντάνφορθ, ανατολικά της λεωφόρου Λόγκαν.

Άκουσα "μπαμ, μπαμ" και γύρισα διότι νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα...και μετά η μητέρα ενός φίλου μου άρχισε να φωνάζει μας πυροβολούν-τρέξτε μέσα'', λέει η Στέιβι Καρνούσκου, η οποία εκείνη την ώρα έλαβε κλήση από την αδελφή της που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, διότι δεν μπορούσε να βρει τον αρραβωνιαστικό της. Κοιτάζοντας έξω είδε δύο θύματα, που της φάνηκε ότι ήταν γυναίκες, πεσμένα στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Δέκα λεπτά μετά, η Στέιβι Καρνούσκου βγήκε και είδε δύο γυναίκες πεσμένες στο έδαφος και ανθρώπους που προσπαθούσαν να τις σώσουν κάνοντάς τους τεχνητή αναπνοή.

"Για την μία μπορούσα να δω τα πόδια της, ήταν μελανά", δήλωσε η γυναίκα με τρεμάμενη φωνή κλείνοντας με το χέρι το στόμα της. "Ήθελα να την βοηθήσω, αλλά δεν ήξερα τι να κάνω", δήλωσε χαρακτηριστικά η Στέιβι Καρνούσκου.

Είδε επίσης έναν άνδρα που είχε δεχθεί σφαίρα, πεσμένο στο αίθριο του αρτοποιείου-καφέ Lukumum και έναν άνδρα που προσπαθούσε να τον βοηθήσει.

Τής φάνηκε ότι πέρασαν τουλάχιστον δέκα λεπτά μέχρι να φθάσει η πυροσβεστική, ενώ η ίδια και άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η αστυνομία δεν έφθασε νωρίτερα.

"Ζω στο Ντάνφορθ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πάντα υπάρχει γύρω ένα περιπολικό. Εάν υπήρχε ένα περιπολικό στην περιοχή αυτή, δεν θα μπορούσε να πυροβολεί επί τόση ώρα".

Ο Μάικλ Κοζάρις εργαζόταν στο εστιατόριο Μεζές, στην βόρεια πλευρά του Ντάνφορθ, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. "Νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά το εστιατόριο έχει θόρυβο και δεν το σκέφτηκα και πολύ. Όμως μετά τον δέκατο πυροβολισμό σκέφτηκα ΟΚ, κάτι συμβαίνει και είδα ανθρώπους στο αίθριο να πετάγονται", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένας συνάδελφος τού είπε "δεν είναι σφαίρες" και βγήκε έξω να δει. "Ακούμε πυροβολισμούς, αλλά δεν βλέπουμε τίποτε".

Τότε, ένας άλλος συνάδελφος σερβιτόρος, ο Νικ, του είπε να μπει μέσα, τον τράβηξε και ακούστηκαν άλλοι δύο πυροβολισμοί. Και τότε ο Νικ λέει "Γα...το, με πυροβόλησε. Κάλεσε το 911, ένα ασθενοφόρο", Και αίμα έτρεχε από το χέρι του. Πιστεύουμε ότι η σφαίρα εξοστρακίσθηκε από το πόμολο της πόρτας".

Ο Μάικλ Κοζάρις λέει ότι τηλεφώνησε στο 911 και περίμενε στο ακουστικό πολλά λεπτά πριν κάποιος τρέξει έξω και αρπάξει έναν αστυνομικό. Ο αστυνομικός είπε στον συνάδελφό του ότι έρχεται ασθενοφόρο, αλλά θα πρέπει να περιμένει".

"Ο Νικ χάνει αίμα. Τρέχει παντού, και αρχίζει να χάνει τις αισθήσεις του", δήλωσε ο Κοζάρις και τότε ένα φίλος τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο κοντινό νοσοκομείο Michael Garron. Ο Μάικλ Κοζάρις δήλωσε ότι άκουσε ότι ο συνάδελφός του έκανε ακτινογραφίες και πιστεύει ότι η σφαίρα βρίσκεται ακόμη στο χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση