GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοτζιάς: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας ειρηνικός συμβιβασμός

«Είμαστε μια κυβέρνηση και είμαι ένας υπουργός Εξωτερικών που θέλουμε λύσεις. Οπαδός της διαιώνισης και αναπαραγωγής προβλημάτων δεν είνα...

«Είμαστε μια κυβέρνηση και είμαι ένας υπουργός Εξωτερικών που θέλουμε λύσεις. Οπαδός της διαιώνισης και αναπαραγωγής προβλημάτων δεν είναι στην δικιά μου αντίληψη». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κλείνοντας τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας για τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας- που διεξήχθη σήμερα υπό τη διοργάνωση του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών- με μία συνολική αποτίμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και της στρατηγικής υλοποίησής της.
«Η συμφωνία είναι ένας ειρηνικός συμβιβασμός αποτέλεσμα μιας κουλτούρας συμβιβασμού και συναίνεσης» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών καθηγητής Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ. Κοτζιάς ανέδειξε πρωτίστως τον δημοκρατικό χαρακτήρα της σημερινής συζήτησης όπου κλήθηκαν οι πιο διαφορετικές γνώμες, όπως είπε, να τοποθετηθούν και ευχαρίστησε ιστορικούς και νομικούς που έριξαν φως σε πολλές πτυχές τόσο της ιστορικότητας της περιοχής, όσο και των νομικών πτυχών της συμφωνίας και του ζητήματος γενικότερα.
Παράλληλα, όμως, άσκησε κριτική τονίζοντας ότι δεν θεωρεί "επιστημονικά έντιμο το να εμφανίζεται ότι υπάρχει μία ασυνέχεια στην ελληνική πολιτική και την συμφωνία που έκανε η σημερινή κυβέρνηση" αντιμέτωπη μάλιστα με τα τετελεσμένα με τα οποία βρέθηκε.
Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε την άποψη ότι «καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να μειωθεί το εύρος και το βάθος των κερδών σε αυτή την προσπάθεια", υπεραμύνθηκε της συμφωνίας και ανέπτυξε τα βασικά οφέλη αυτής για τη χώρα μας επισημαίνοντας ότι "κάναμε μία συμφωνία που να έχουν κέρδη και οι δύο πλευρές μέσα από ένα συμβιβασμό». «Χωρίς συμβιβασμό δεν υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος σε αυτά που πήρε η χώρα μας τόνισε τη σημασία της αλλαγής του ονόματος της γειτονικής χώρας, όνομα γενικής ισχύος και για διακρατικές και για διεθνείς σχέσεις, αλλά και ότι με τη συμφωνία εξαφανίστηκε το κύριο ζήτημα του αλυτρωτισμού.
Σε αυτό το σημείο είπε " ότι δεν είναι έντιμη συμπεριφορά απέναντι στη ιστορία" να μην αναγνωρίζεται η σημασία της αποδοχής αλλαγής του άρθρου 49 του συντάγματος της πΓΔΜ με το δικό μας για την ελληνική ομογένεια.
Εμείς θέλαμε να γίνει η Θεσσαλονίκη η πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων όπως πάντα ήτανε" είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών.
Ασκώντας κριτική στους επικριτές της συμφωνίες είπε ότι στην χώρα μας υπάρχουν δύο είδη πολιτικής: Η μία που της αρέσει να υπάρχουν και αναπαράγουν προβλήματα και να βρίσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και ή άλλη που θέλει λύσεις. Η υπόθεση η δική μας είναι να λύνουμε προβλήματα" είπε.

1 σχόλιο

 1. ..."χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας μπλά μπλά μπλά έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου (!!!;;;) μπλά μπλά μπλά έχουν αυτό τέλεια μπλά μπλά μπλά μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη μπλά μπλά μπλά... και μπλά μπλά μπλά"!!!

  Ρέ Σείς τί Σκόνες Σας πλασάρει ο Καρανίκας;;;

  ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!

  ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;

  ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;; ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

  ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ 2015 ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΟΣ;;;

  ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ΤΙ ΕΙΤΑΝ;;; Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ;;

  ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; ΤΟ ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ;;;;

  Και μιλάτε Εσείς Αγγλοαμερικανό Λακεδοραγιάδες για την Ρωσία και Ιδιαίτερα για τον ... ΛΑΒΡΩΦ;; ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;;

  Κρίνεται ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ;;; ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΌΤΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ;;;

  ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΒΡΩΦ ΠΟΥ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΝ.ΔΥ. ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 (και αφήστε να μετράται σε ... μέρες!!!) ΜΗΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΦΙΛΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΝΑΤΟΪΚΗ ΧΩΡΑ;;;;; Η ΡΩΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ;;;

  Ο ΛΑΒΡΩΦ ΈΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΌΜΩΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ καθαρά χαρακτηριστικά ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ!!!

  ΌΣΑ ΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΈΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ!!!

  ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

  ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ - Ρεμπεσκιέδες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση