GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπάνιο υβρίδιο δελφινιού-φάλαινας εντοπίστηκε στη Χαβάη

Επιστήμονες από το Cascadia Research Collective ανακάλυψαν ένα σπάνιο υβρίδιο δελφινιού-φάλαινας στα ανοικτά των ακτών του Kauai τ...

Επιστήμονες από το Cascadia Research Collective ανακάλυψαν ένα σπάνιο υβρίδιο δελφινιού-φάλαινας στα ανοικτά των ακτών του Kauai της Χαβάης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης θαλάσσιων θηλαστικών, που χρηματοδοτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α., έδειξε για πρώτη φορά το ζώο τον Αύγουστο του 2017. Η ομάδα επέλεξε να παρακολουθήσει διάφορα είδη, συμπεριλαμβανομένων των κοινών δελφινιών και των σπανιότερων πεπονοκέφαλων φαλαινών.

Ωστόσο, οι ερευνητές σύντομα παρατήρησαν ότι ένα ζώο έμοιαζε λίγο περίεργο. Παρόλο που είχε ένα τυπικό ραχιαίο πτερυγίου φάλαινας, είχε επίσης κηλιδωμένο χρωματισμό και επικλινές μέτωπο, που θυμίζει περισσότερο ένα δελφίνι. Ένα γενετικό δείγμα επιβεβαίωσε σύντομα τις υποψίες τους: ήταν ένα υβρίδιο των δύο ειδών, το πρώτο που βρέθηκε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση