GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση της Τουρκίας στον Τραμπ για τον πάστορα: Μην χρονοτριβείτε με το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν

Λίγες ώρες μετά το tweet του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ερντογάν με το οποίο τον καλεί να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα, το τ...

Λίγες ώρες μετά το tweet του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Ερντογάν με το οποίο τον καλεί να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ουάσιγκτον να μην χρονοτριβεί με το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ανέφερε ότι το θέμα αυτό το επισήμαναν και στη συνάντηση που είχαν με τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Για τη δίκη του Αμερικανού πάστορα, ο Χαμί Ακσόι είπε ότι η νομική διαδικασία συνεχίζεται.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία θέλει να καλλιεργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ, ενώ για τα μαχητικά F-35 ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως οι Τούρκοι πιλότοι συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στην Τουρκία, λέγοντας ότι γίνονται διεργασίες για το θέμα αυτό, αλλά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση