GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλή: Έφοδοι σε γραφεία αρχιεπισκόπων - Έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση

Σε ταυτόχρονες εφόδους σε γραφεία αρχιεπισκόπων σε δύο πόλεις στα νότια της Χιλής προχώρησαν αστυνομία και εισαγγελικές Αρχές της ...

Σε ταυτόχρονες εφόδους σε γραφεία αρχιεπισκόπων σε δύο πόλεις στα νότια της Χιλής προχώρησαν αστυνομία και εισαγγελικές Αρχές της χώρας, ερευνώντας κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς.

Ειδικοί της χιλιανής αστυνομίας ανέκριναν υπαλλήλους και προχώρησαν σε κατάσχεση εγγράφων στα γραφεία των Ρωμαιοκαθολικών αρχιεπισκόπων της Τεμούκο και της Βιγιαρίκα, στην περιοχή της Αραουκανία, 450 χλμ. νότια του Σαντιάγο.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην Τεμούκο δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι αξιωματούχοι είχαν ένταλμα για την κατάσχεση εγγράφων που σχετίζονται με τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος κληρικών και οι οποίες χρονολογούνται από το 2000. Επί του παρόντος διεξάγεται έρευνα σε βάρος πέντε κληρικών της περιοχής με τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες εφόδους της αστυνομίας και των εισαγγελικών Αρχών καθώς το χιλιανό κράτος τα βάζει με την πανίσχυρη καθολική εκκλησία, η οποία κατηγορείται ότι δεν κατάφερε να ερευνήσει σωστά τις υποθέσεις κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται πως παράλληλα με τις εφόδους, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο πρώην καγκελάριος του αρχιεπισκόπου του Σαντιάγο, Όσκαρ Μουνιός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον πέντε ανηλίκων έως τον περασμένο χρόνο. Παρέμεινε υπό κράτηση έως τη συνέχιση της διαδικασίας, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με κάθειρξη 2-15 ετών εάν κριθεί ένοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση