GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο δολοφόνος της συμπεθέρας του Κωστή Στεφανόπουλου - ΦΩΤΟ

Ψυχρός, σκληρός και αδίστακτος περιγράφεται από τους Αστυνομικούς ο δράστης της ληστείας μετά φόνου της 88χρονης Φούλας Παπανδρέου...

Ψυχρός, σκληρός και αδίστακτος περιγράφεται από τους Αστυνομικούς ο δράστης της ληστείας μετά φόνου της 88χρονης Φούλας Παπανδρέου, μέσα στο διαμέρισμα της επί της οδού Γούναρη στην Πάτρα.

Η σύλληψή του έγινε στις 23 Ιουλίου στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Πλατεία Όλγας), καθώς μετά το έγκλημα διέφυγε από την Πάτρα, για να επιστρέψει όπως αποδείχθηκε λίγες ημέρες μετά στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

Πρόκειται για 26χρονο Ρομά με καταγωγή από την Ηλεία που διέμενε στην Αθήνα, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του. Όπως είπε, δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει αλλά είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ενεχυροδανειστής στην Πάτρα, καθώς αγόρασε από τον 26χρονο τη χρυσή βέρα της άτυχης 88χρονης και δυο χρυσά βραχιόλια. Δεν έχει συλληφθεί λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

Τον πρόδωσε το DNA

Το δείγμα γενετικού υλικού που συνέλεξαν οι άνδρες της ασφάλειας Πατρών, οδήγησε στην ταυτοποίηση του δράστη, στον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών κατά την προσαγωγή υπόπτων έλαβε DNA, απ' όλους. Η ανάλυση των δειγμάτων "έδειξε" τον 26χρονο - ανάμεσα σε 300 άτομα - που έχει "παρελθόν" και χαρακτηρίζεται από τις Αρχές, ως σεσημασμένος.

Η ληστεία ήταν το κίνητρο του 26χρονου, όπως, δήλωσε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών Απόστολος Μαρτζάκλης, κατά την επίσημη ενημέρωση για το στυγερό έγκλημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. "Ήταν ψύχραιμος και ήξερε τι έκανε. Πρόκειται για έναν έξυπνο δράστη, ήρθε λήστεψε και έφυγε", υπογράμμισε.

Πώς έδρασε

Η άτυχη 88χρονη Φούλα Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό άνοιξε η ίδια εν αγνοία της στον δολοφόνο της. Στο ερώτημα γιατί δεν έλεγξε πριν ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός της, η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως, ίσως πίστεψε πως επρόκειτο για τον υπάλληλο του σουπερμάρκετ, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε κάνει κάποιες αγορές, που επρόκειτο να της παραδοθούν στο σπίτι της.

Ο δράστης βρήκε τη γυναίκα στο χολ, την τραυμάτισε σοβαρά και τη στραγγάλισε. Στη συνέχεια, άρχισε να ψάχνει τους χώρους του διαμερίσματος. Έφυγε αφού πήρε από το άψυχο σώμα της γυναίκας τη χρυσή βέρα και δύο χρυσά βραχιόλια! Στη συνέχεια επισκέφθηκε ενεχυροδανειστήριο και πούλησε το κλοπιμαία.

Η περίεργη συμπεριφορά στις ερωτήσεις των Αστυνομικών και η άρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα κοσμήματα, που, όπως αποδείχθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του, προκάλεσε υποψίες στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για πιθανή συμμετοχή του ενεχυροδανειστή στο στυγερό έγκλημα. Μάλιστα στην ερώτηση εάν διαθέτει το κατάστημα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης η απάντηση του ήταν "πως δεν λειτουργεί"! Από τις έρευνες τελικά διαπιστώθηκε πως είχε αγοράσει τα κλοπιμαία από τον 26χρονο, αμέσως μετά τη ληστεία μετά φόνου, στο διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Γούναρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση