GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ για εμπορική διαπραγμάτευση με ΗΠΑ: Αναστέλλεται η αμοιβαία επιβολή νέων δασμών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αφήσουν κατά μέρος τις εντάσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες αυξήσεις τ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αφήσουν κατά μέρος τις εντάσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες αυξήσεις των δασμών ενόσω διαπραγματεύονται μια συμφωνία με απώτερο σκοπό την εξάλειψη των εισαγωγικών δασμών, των κρατικών ενισχύσεων και άλλων φραγμών στο διμερές εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τις συνομιλίες του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό φυσικά βασίζεται στο ότι όσο διαπραγματευόμαστε—εκτός αν το ένα μέρος σταματήσει τις διαπραγματεύσεις—θα απόσχουμε από την επιβολή περαιτέρω δασμών και θα επανεκτιμήσουμε τους υπάρχοντες δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο», σημείωσε ο Γιούνκερ.

Δεν έγινε πάντως σαφές εάν οι δασμοί που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιούνιο από την κυβέρνηση Τραμπ στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγεται στις ΗΠΑ από την ΕΕ, καθώς και οι δασμοί που επέβαλαν οι Βρυξέλλες σε αντίποινα, θα αρθούν αμέσως ή όχι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση