GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ο πλανόδιος οδοντίατρος"... του Μανώλη Δημελλά

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας " Ο πλανόδιος οδοντίατρος "... ένα ακόμη νέο βιβλίο του Μανώλη Δημελλά , τώρα μυθιστόρημα, μοι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

"Ο πλανόδιος οδοντίατρος"... ένα ακόμη νέο βιβλίο του Μανώλη Δημελλά, τώρα μυθιστόρημα, μοιάζει με ένα...
χαλινάρι των στιγμών που πνίγονται στις μοναχικές αναπόδραστες επιθυμίες μας κι έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για αναγνώσεις.
Ο Μανώλης δεν έχει καμία ανάγκη έκφρασης, γιατί γράφοντας ένα μυθιστόρημα απογυμνώνεται, απαλλάσσεται από σκέψεις και συναισθήματα.
Η τάση να δίνει απλοποιημένα την πραγματικότητα και η γλώσσα του μας δίνουν την επικράτηση της πλοκής στην ψυχολογία των χαρακτήρων του, μας προσφέρει απλόχερα τη γεύση της ψυχαγωγίας, της χαλάρωσης στην ανάγνωση μυθιστορήματος. Όλα αυτά βιώνουν σαν ένα σύνολο στον αναγνώστη.
Η εμπειρία του Μανώλη Δημελλά -που πρόσφατα βραβεύτηκε στη Ρώμη στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό  Grimaldi Mare Nostrum 2018 με το υπέροχο διήγημα "Θαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι. Όταν οι στεριές γίνονται ένα"- του προσφέρει την εφεύρεση μιας εντελώς προσωπικής μεθόδου γραφής, για να θέσει σε δράση τους ήρωες του, να απελευθερώσουν συναισθήματα και να λειτουργήσουν στον αναγνώστη σαν μια ανασκαφή στη συνείδηση.
Ο Μανώλης Δημελλάς σ' αυτή τη νέα του δουλειά, μας ταξιδεύει με τον αριστουργηματικό του λόγο σε μια ιστορία εποχής, με έντονο σασπένς και αποχρώσεις ερωτικού θρίλερ.


Ο πλανόδιος οδοντίατρος, Μανώλης Δηµελλάς (Μυθιστόρημα)
Ζητήστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία και on line http://dyslexiashop.gr/index.php/product/21222212/ (δωρεάν μεταφορικά)
ακόμα και τηλεφωνική παραγγελία στο 210 612 70 74, αντικαταβολή (δωρεάν μεταφορικά)
Ίσως να μην υπάρχει τίποτε πιο βάναυσο από έναν απαγορευμένο έρωτα! Να πεθαίνεις για κάποιον ενώ την ίδια στιγμή ολάκερος ο κόσμος να σε κατατρέχει.
– Τα συναισθήματα γνωρίζουν από θανατικές διαγραφές;
Μια περιπέτεια μεταμορφώνεται σε εφιάλτη, γίνεται αφορμή για να τρέξουμε πάνω στις πιο μικρές ανθρώπινες συμπεριφορές.
Η a priori άνιση θέση των φύλων, η στείρα ανδροκρατούμενη κοινωνία, δεν αφήνει περιθώρια για βαθύτερες ενδοσκοπήσεις, δεν επιτρέπει την αναγνώριση των σφαλμάτων.
Μέσα στο πιο μεγάλο, το πιο τρομακτικό συναίσθημα, τον έρωτα, το απαγορευμένο ζευγάρι θα βιώσει κι ένα θαύμα που δεν υπάρχει όμοιο του.
– Άραγε πια από τις αμαρτίες τους ήταν μεγαλύτερη;
Η σχέση τους, που ακόμη και σήμερα θεωρείται μια απαγορευμένη ανωμαλία ή μήπως η σατανικά σκηνοθετημένη παραβίαση των άδυτων του Πανάγιου Τάφου;
Σύντομο βιογραφικό
Γεννημένος στη Χίο, με καταγωγή από την Κάρπαθο και κάτοικος Πειραιά, ο Μανώλης Δημελλάς εργάστηκε 25 χρόνια στο Mega Channel ως εικονολήπτης επικαίρων. Πόλεμοι, φυσικές καταστροφές μα κι εκατοντάδες αφιερώματα σε σημαντικούς ανθρώπους. Δεκάδες ταξίδια, δημοσιογραφικές αποστολές, σε έναν κόσμο που δεν σταματά να γυρνά, να αλλάζει και να μας εκπλήσσει.
Οι εικόνες ξεθώριασαν και οι ιστορίες έβγαλαν φτερά, γίνηκαν λέξεις-θεριά, βρήκαν καταφύγιο, τρύπωσαν μέσα στα βιβλία.
Μα, τα βιβλία μοιάζουν τόσο πολύ με τους ανθρώπους, τι μια στιγμή διψούν για φώτα και την αμέσως επόμενη στέκουν ανήμπορα, παραμελλημένα, εκτός τόπου και χρόνου.
Ο πλανόδιος οδοντίατρος είναι το τρίτο βιβλίο του.
ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (αρ. σειράς 48)
Τίτλος: Ο πλανόδιος οδοντίατρος
Συγγραφέας: Μανώλης Δηµελλάς
Πρόλογος: Μηνάς Αλεξιάδης
Φωτογραφία εξωφύλλου: Μανώλης Δηµελλάς
Διόρθωση κειµένου: Σωτήρης Αθηναίος
Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2018
ISBN: 978-618-5302-511
Διάσταση σελίδας: 15x23cm
Γραµµατοσειρά: Minion Pro
Χαρτί: Chamois 120gr
Εκδόσεις: 24γράμματα / Γιώργος Δαμιανός
Διεύθυνση / Κεντρική Διάθεση:
Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34
Τηλ.: +30 210 612 70 74
Email: info@24grammata.com
Web site / e-shop: www. 24grammata.com
Copyright © 2018 24γράμματα
"Λογιώ λογιώ αθρώποι"... του Μανώλη Δημελλά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση