GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Προκόπη Παυλόπουλο - ΦΩΤΟ

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημ...

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Η σημερινή τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων του Λιμενικού Σώματος μου παρέχει την ευκαιρία ν΄αποτίσω, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στο Λιμενικό Σώμα εν γένει», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για την εμβληματική και εθνική προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, καθώς όπως εξήγησε «είναι κοινώς γνωστή και αναγνωρίζεται καθολικώς, ιδίως σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της Πατρίδας, κατ' εξοχήν δε των θαλασσίων συνόρων μας, τα οποία, όπως καθένας γνωρίζει, είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό ζήτημα και το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, εκεί όπου το Λιμενικό Σώμα αποτελεί «υπόδειγμα επιχειρησιακής αρτιότητας αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς και ευαισθησίας. Με άλλες λέξεις υπόδειγμα δημοκρατικής νοοτροπίας, η οποία υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αυτό το υπόδειγμα, το οποίο ουδόλως έθιξε η βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που περάσαμε και εν πολλοίς περνάμε ακόμη, αναγνωρίζεται διεθνώς, κατ' εξοχήν δε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Τούτο αποκτά μεγαλύτερη σημασία έναντι ορισμένων εταίρων μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι κατά την διαχείριση του υπαρξιακού, για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, προσφυγικού ζητήματος όχι μόνο δεν δείχνουν την επιβαλλόμενη από την Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό Αλληλεγγύη, αλλά, όλως αντιθέτως, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά ως προς το αν έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Υπό τα δεδομένα αυτά το Λιμενικό Σώμα, έχοντας κατακτήσει, όπως τόνισα, την Ευρωπαϊκή και την Διεθνή αναγνώριση, υπενθυμίζει, με την υποδειγματική δράση του, στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας, τι πρέπει να πράξουν, δίχως χρονοτριβή πια, έναντι των κρατών εκείνων που παραβιάζουν ευθέως θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Νομιμότητας αλλά και αυτού τούτου του Πολιτισμού μας», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση