GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι θα "σπάσει" η Β' Αθηνών σε τρεις περιφέρειες - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Μήνας εξελίξεων για τον εκλογικό νόµο θα είναι ο Ιούλιος, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, θα παρουσιάσει τις επόµεν...

Μήνας εξελίξεων για τον εκλογικό νόµο θα είναι ο Ιούλιος, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, θα παρουσιάσει τις επόµενες ηµέρες στη Βουλή τις προτάσεις της κυβέρνησης για το σπάσιµο της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», οι προτάσεις θα κατατεθούν µε υπουργική τροπολογία στον «Κλεισθένη» (σ.σ.: είναι το νοµοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση), αφού εγκριθούν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ακολούθως από τη Νοµοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής

ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ

Ο σχεδιασµός του κ. Σκουρλέτη περιλαµβάνει το σπάσιµο της Β’ Αθηνών σε τρεις Περιφέρειες, µε τον συνολικό αριθµό των εδρών να διατηρείται ίδιος. Ετσι, λοιπόν, οι 44 έδρες της µεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας θα µοιραστούν ως εξής: 18 έδρες στον Νότιο Τοµέα, 15 έδρες στον Βόρειο Τοµέα και 11 έδρες στον ∆υτικό Τοµέα.

Στον Νότιο Τοµέα θα υπαχθούν οι δήµοι Αγίου ∆ηµητρίου, Αλίµου, Βύρωνα, Γλυφάδας, ∆άφνης-Υµηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, ΜοσχάτουΤαύρου, Νέας Σµύρνης και Παλαιού Φαλήρου. Στον Βόρειο Τοµέα θα υπαχθούν οι δήµοι Αγίας Παρασκευής, Αµαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταµόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Νέας ΦιλαδέλφειαςΧαλκηδόνας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Στον ∆υτικό Τοµέα θα υπαχθούν οι δήµοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καµατερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου. Εκτός από τη Β’ Αθηνών, στα δύο θα κατατµηθεί η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριµένα σε Ανατολικό και ∆υτικό Τοµέα, µε τον συνολικό αριθµό των εδρών να µειώνεται από 15 σε 14 (σ.σ.: η µία έδρα, που «χάνεται», µεταφέρεται στον Νοµό Αχαΐας, όπου πλέον θα εκλέγονται 9 βουλευτές).

Από αυτές, οι 10 θα κατευθυνθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και οι 4 στην Περιφέρεια ∆υτικής Αττικής. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής θα υπαχθούν οι δήµοι Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης, Κρωπίας, ∆ιονύσου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερµίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέµιδος και Ωρωπού. Στην Περιφέρεια ∆υτικής Αττικής θα υπαχθούν οι δήµοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγάρων και Φυλής.

Πηγή: Παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση