GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα "καρφιά" του Μοσκοβισί για τη ΝΔ: Σύμμαχος του ελληνικού λαού η Κομισιόν και όχι της μιας ή της άλλης κυβέρνησης

"Μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στον δρόμο της κανονικότητας" τόνισε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβ...

"Μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στον δρόμο της κανονικότητας" τόνισε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ "κάρφωσε" τη ΝΔ η οποία δια του Κωστή Χατζηδάκη είπε ότι ο ίδιος κλείνει το μάτι στην Αριστερά, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχαν, τού συνέστησε να προσέχει τις δημόσιες τοποθετήσεις του για την Ελλάδα.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε σύμμαχος του ελληνικού λαού και όχι της μίας ή της άλλης κυβέρνησης".
Ο ίδιος τόνισε ότι μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στον δρόμο της κανονικότητας. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γυρίζουμε σελίδα και αφήνουμε πίσω μας την οικονομική κρίση, επισήμανε, θυμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα επώδυνα για τον ελληνικό λαό και κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν είχε γίνει το Grexit θα είχαμε κατακερματισμό της Ευρωζώνης. Οι Έλληνες είναι αξιοθαύμαστοι για την προσήλωσή τους στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε, υποστηρίζοντας ότι στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία χώρα δεν έκανε τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο η Ελλάδα.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση, στο κτηματολόγιο, στο συνταξιοδοτικό σύστημα που σήμερα είναι πολύ περισσότερο βιώσιμο, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κόκκινων δανείων παρατήρησε ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Η μόνη αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση του χρέους είναι η ανάπτυξη, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του χρέους. Η ευθύνη ανήκει τώρα στις ελληνικές κυβερνήσεις, κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος, για να συμπληρώσει ότι η ενισχυμένη εποπτεία των Βρυξελλών δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα και σε αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κάποιοι Έλληνες πολιτικοί.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση