GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διακοπές ρεύματος στη Κινέτα λόγω της φωτιάς

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή που πλήττει η πυρκαγιά στην Κινέτα, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και...

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή που πλήττει η πυρκαγιά στην Κινέτα, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσης τάσης. Όμως, είναι αδύνατη η πρόσβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί λόγω της φωτιάς. Επιπλέον ο Διαχειριστής διακόπτει ανά περιοχές την ηλεκτροδότηση και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας. Αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνουν ότι η αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει, όταν ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο και επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή.

Επίσης, διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρομου στο τμήμα Αθήνα - Κιάτο. Η εντολή εδόθη από την ΕΛΑΣ κα την Πυροσβεστική.

«Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Γεράνεια Όρη, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.

Παράλληλα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έχουν κλείσει, η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ.

Το πρωί εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών. Σύμφωνα με την ίδια εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει η πυρκαγιά στην Κινέτα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. «Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές, καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών».

Όπως είπε ο κ. Καπάκης η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη. Άμεσα πήγαν στην περιοχή και άρχισαν να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση