GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρεμλίνο: Παράλογο να κατηγορηθούμε για τον θάνατο Βρετανίδας από το Νόβιτσοκ

Παράλογο χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο να κατηγορηθεί η Ρωσία για τον θάνατο μίας 44χρονης Βρετανίδας λίγες ημέρες μετά την έκθεσή της ...

Παράλογο χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο να κατηγορηθεί η Ρωσία για τον θάνατο μίας 44χρονης Βρετανίδας λίγες ημέρες μετά την έκθεσή της στον τοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις μήνες προκλήθηκε έντονη διπλωματική κρίση μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας μετά τη δηλητηρίαση με την ίδια ουσία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στη Βρετανία.

«Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι η Ρωσία έχει κατ' οποιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί σε αυτήν την υπόθεση. Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση αυτό θα ήταν παράλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε σοκ και αποτροπιασμό για τον θάνατο της 44χρονης.

Το Νόβιτσοκ είχε αναπτυχθεί από τον σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Πριν από τέσσερις μήνες η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ, καταγγέλλοντας την πρώτη γνωστή επίθεση με τέτοιο χημικό όπλο στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ρωσίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση του Μαρτίου και υποστήριξε ότι επρόκειτο για ενέργεια των βρετανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών για την ανακίνηση αντιρωσικής υστερίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση