GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση της Τουρκίας στις απειλές των ΗΠΑ για το θέμα του πάστορα

Με επιδεικτικό τρόπο απάντησε η Τουρκία στις απειλές των ΗΠΑ για λήψη μέτρων εναντίον της, αν δεν απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντ...

Με επιδεικτικό τρόπο απάντησε η Τουρκία στις απειλές των ΗΠΑ για λήψη μέτρων εναντίον της, αν δεν απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον.
«Η αμερικανική κυβέρνηση (…) πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα με το να απειλεί την Τουρκία», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.
Είχαν προηγηθεί οι απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που κάλεσε την Άγκυρα να αφήσει «αμέσως» ελεύθερο τον Μπράνσον, λίγο μετά τις απειλές περί τιμωρητικών μέτρων που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να ξανασκεφτούν την προσέγγισή τους και να υιοθετήσουν μια εποικοδομητική στάση πριν προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη στα συμφέροντά τους και στη συμμαχία με την Τουρκία», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.
Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε τηλεφωνικά επί του θέματος με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, μετά τις απειλές Τραμπ.
Ο πάστορας τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από μακρά παραμονή στις τουρκικές φυλακές, ενώ δικάζεται για «τρομοκρατία» και «κατασκοπεία».
Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση