GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό από Ρώσο κοσμοναύτη - ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό έστειλε ο Ρώσος κοσμοναύτης, Αντόν Σκάπλεροφ, κατά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Του...

Μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό έστειλε ο Ρώσος κοσμοναύτης, Αντόν Σκάπλεροφ, κατά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμό Έλενα Κουντουρά στο γραφείο της. «Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε όλο τον ελληνικό λαό γι' αυτήν την τρομακτική τραγωδία, που συνέβη από την πυρκαγιά σε μικρή απόσταση από την Αθήνα» δήλωσε ο Αντόν Σκάπλεροφ, που βρέθηκε στην Ελλάδα για την αποκατάστασή του μετά την τρίτη διαστημική του πτήση.

Ο Ρώσος Κοσμοναύτης πάντοτε επιλέγει Ελλάδα και την Κρήτη για την αποκατάστασή του μετά από διαστημικές αποστολές. Η Ελενα Κουντουρά από την πλευρά της, τον ευχαρίστησε για τη ζέση με την οποία αντιμετωπίζει την Ελλάδα, αφού είναι γνωστό, ότι τον περασμένο Μάρτιο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξύμνησε την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό από το Διάστημα, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδος-Ρωσίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε πως πρότεινε στην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, να γίνει πράξη στην Κρήτη ένα μικρό πάρκο, όπου οι κοσμοναύτες και οι αστροναύτες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα είτε για αποκατάσταση, είτε με τις οικογένειές τους για διακοπές, να φυτεύουν από ένα δέντρο. Όχι ένα απλό δέντρο, αλλά ειδικά ένα ελαιόδεντρο, που είναι το σύμβολο της ειρήνης και της αφθονίας. Αυτή η πλατεία θα είναι ακριβώς ένα σύμβολο ειρήνης, φιλίας. Στην Κρήτη, που ήδη υπάρχει μνημείο για τον Γιούρι Γκαγκάριν, το εν λόγω πάρκο, αυτή η πλατεία, όπως εξήγησε, «θα είναι ακριβώς ένα σύμβολο ειρήνης, φιλίας, δεν έχει σημασία πώς θα ονομάζεται, πάρκο Φιλίας ή πάρκο των Κοσμοναυτών, αλλά θα συμβολίζει ότι άνθρωποι από όλον τον κόσμο, που τους αρέσει η Ελλάδα, έρχονται εδώ για να περάσουν ωραία, να ξεκουραστούν κι ανάμεσά τους και κοσμοναύτες για αποκατάσταση».

Ο 'Αντον Σκάπλεροφ είναι κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με τρεις διαστημικές αποστολές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση