ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Συνομιλίες Βρετανίας- Σουηδίας για την ανάπτυξη μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς

Share it:

Συνομιλίες για την ανάπτυξη ενός μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους σε συνεργασία με τη Σουηδία έχει αρχίσει η Μ. Βρετανία, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Αναμένεται να υπάρξει δέσμευση για την έναρξη ενός προγράμματος μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς ως το 2020, ως ένδειξη των φιλοδοξιών της για διατήρηση της βρετανικής αεροπορικής ισχύος μετά το Brexit, στο πλαίσιο της στρατηγικής αεροπορικού πολέμου που αναμένεται να παρουσιάσει η βρετανική κυβέρνηση αργότερα μέσα στον μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η στρατηγική, που αναμένεται να θέσει χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή συμβολαίου κατασκευής ως το 2020, δεν έχει λάβει ακόμα τελική έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο σκοπός είναι να αποσταλεί ένα ισχυρό μήνυμα σε πιθανούς διεθνείς εταίρους πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με ένα τέτοιο πρόγραμμα, παρά το ότι έμεινε εκτός του γαλλογερμανικού προγράμματος για την ανάπτυξη μελλοντικού ευρωπαϊκού μαχητικού.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να θέσει τα κριτήρια διεθνούς συνεργασίας, τονίζοντας πως το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να παίξει ηγετικό ρόλο σε οποιαδήποτε συνεργασία για την ανάπτυξη ενός μαχητικού που θα αντικαταστήσει το Typhoon από το 2040. Η Σουηδία- η Saab της οποίας κατασκευάζει το Gripen- έχει δείξει ενδιαφέρον, και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν «φυσικό» εταίρο, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Η συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για τη δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ενός μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους αιφνιδίασε τη βρετανική κυβέρνηση, καθώς και τη ΒΑΕ Systems, εταιρεία που παίζει σημαντικότατο ρόλο στον τομέα της βρετανικής αεροπορικής ισχύος και τεχνολογίας. Η ΒΑΕ συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τη γαλλική Dassault Aviation πάνω σε ένα μελλοντικό μη επανδρωμένο μαχητικό, ενώ συμμετέχει στην κοινοπραξία του Eurofighter Typhoon. Το αεροσκάφος αυτό, που συνδυάζει δυνατότητες και χαρακτηριστικά του βρετανικού Taranis και του γαλλικού Neuron, θεωρείται από πολλούς ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο της βρετανικής αεροπορικής ισχύος και τεχνολογίας, ειδικά από το 2024 και μετά, που θα τελειώσει η παραγωγή του Typhoon. Ωστόσο, κάποιες πηγές αναφέρουν πως η συνεργασία στο κομμάτι αυτό φαίνεται να βαλτώνει λόγω της γαλλογερμανικής συμφωνίας.

Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση