GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο...

Μιχαλης Αλεξανδριδης   Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο Μετά από πολύμηνη απουσία από τα περίπτερα και το διαδίκτυο η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

Μιχαλης Αλεξανδριδης 
Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο
Μετά από πολύμηνη απουσία από τα περίπτερα και το διαδίκτυο η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επανέρχεται τον Σεπτέμβριο στις επάλξεις της ενημέρωσης.
Όπως είναι γνωστό, η ιστορική εφημερίδα της πόλης καθώς και η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» ανέστειλαν την έκδοσή τους τον Οκτώβριο του 2017 παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να παραμείνουν ζωντανές. Την ίδια τύχη ακολούθησε και το portal www.makthes.gr.
Έτσι, για πρώτη φορά μετά από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έμεινε χωρίς εφημερίδα.
Με φόντο αυτό το πρωτοφανές κενό στο χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης 24 από τους εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της «Μακεδονίας» εξασφάλισαν το δικαίωμα χρήσης των τίτλων των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης με αντάλλαγμα τμήμα των δεδουλευμένων που τους όφειλε η επιχείρηση.
Στη συνέχεια δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) η οποία με τη σειρά της εξασφάλισε την σύμπραξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Βορειοελλαδικό χώρο και νοιάζονται για τον τόπο τους με σκοπό την επανακυκλοφορία της εφημερίδας.
Στο πλαίσιο της οικοδόμησης αυτής της συνεργασίας, διαμορφώθηκε ένα άρτιο και πλήρως μελετημένο business plan ,το οποίο εγγυάται την βιωσιμότητα και την προοπτική του εγχειρήματος.
Την έκδοση της εφημερίδας και τη λειτουργία του portal ανέλαβε εταιρικό σχήμα που ίδρυσε η ΚΟΙΝΣΕΠ, στο οποίο εισήλθαν 20 γνωστοί επιχειρηματίες μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), προσφέροντας τα απαραίτητα κεφάλαια για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος.
Ήδη ολοκληρωθηκαν οι πρόδρομες εργασίες (ενοικίαση γραφείων, σχεδιασμός φύλλου, προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, στελέχωση ομάδας, σύναψη συμφωνιών συνεργασίας κλπ) για την άμεση έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου και τη λειτουργία πολυδύναμου ειδησεογραφικού portal.
Από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (16 Ιουλίου) εκλέχθηκε το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Βασίλης Τακάς, πρόεδρος
Μιχάλης Αλεξανδρίδης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, εκδότης, διευθυντής έκδοσης
Χασδάι Καπόν, αντιπρόεδρος
Λεωνίδας Φάκας, αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, διευθύνων σύμβουλος
Μέλη: Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος ΕΒΕΘ, Θανάσης Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΕ, Γιώργος Μπίκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΒΕΘ, Σταύρος Κουμεντάκης, δικηγόρος , νομικός σύμβουλος της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση