GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη στην Κύπρο ύποπτος για εμπλοκή στο “επαναστατικό ταμείο”

Για κατάθεση μικρού ποσού στον λογαριασμό του λεγόμενου “επαναστατικού ταμείου”, κατηγορείται 21χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρα...

Για κατάθεση μικρού ποσού στον λογαριασμό του λεγόμενου “επαναστατικού ταμείου”, κατηγορείται 21χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Κύπρο με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο είχε εκδοθεί από τις ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση του φυλακισμένου Κώστα Γιαγτζόγλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Γιαγτζόγλου κατηγορείται για την αποστολή του “παγιδευμένου” πακέτου στον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Για τον περίφημο λογαριασμό, ο οποίος είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα που είχε βρεθεί στο σπίτι του Γιατζόγλου, είχαν συλληφθεί πριν λίγο καιρό 14 άτομα (11 άνδρες και τρεις γυναίκες) που φέρονται να είχαν καταθέσει μικροποσά (από 40 έως 250 ευρώ).
Στην ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλα άτομα, που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή για την τρομοκρατία. Μεταξύ αυτών, κατηγορείται και ο 21χρονος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στις αρχές Μαΐου και εστάλη για εκτέλεση στην Αντιτρομοκρατική.
Επειδή, όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός βρισκόταν εκτός Ελλάδος, καθώς υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην ΕΛΚΔΥΚ, το ένταλμα μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό και ενεργοποιήθηκε τώρα. Γι’ αυτό συνελήφθη χθες το βράδυ από τις κυπριακές Αρχές.
Ο νεαρός φέρεται να έχει καταθέσει μικρό ποσό, μια φορά, στον λογαριασμό και δεν προκύπτει άλλη εμπλοκή του σε τρομοκρατική δράση. Ήδη, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την παράδοσή του στις ελληνικές Αρχές, από την κυπριακή Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.
Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση