GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ουγγαρία θα εγκαταλείψει τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Η Ουγγαρία θα εγκαταλείψει τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση πριν από την οριστική της έγκριση, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος υπου...

Η Ουγγαρία θα εγκαταλείψει τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση πριν από την οριστική της έγκριση, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιτζάρτο, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή συνιστά "απειλή για τον κόσμο".

"Το έγγραφο αυτό τάσσεται εντελώς κατά των συμφερόντων ασφάλειας της Ουγγαρίας", δήλωσε ο Σιτζάρτο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η συμφωνία αυτή θα υιοθετηθεί επισήμως τον Δεκέμβριο, αλλά η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο στο Μαρόκο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ουγγαρία θα αντιταχθεί επίσης στη συμφωνία αν αυτή τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε.

Οι χώρες μέλη του ΟΗΕ, εκτός των ΗΠΑ, ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο μια σειρά διαπραγματεύσεων με στόχο την υπογραφή τον Δεκέμβριο στο Μαρόκο μιας μη δεσμευτικής Παγκόσμιας Συμφωνίας για τη Μετανάστευση, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Στόχος είναι "να ενισχυθεί η συνεργασία για τη διεθνή μετανάστευση σε όλες της τις εκδοχές", υπογραμμίζει το 25σέλιδο προσχέδιο του κειμένου της "Παγκόσμιας Συμφωνίας για την Ασφαλή, Συντεταγμένη και Νόμιμη Μετανάστευση".

Στο προσχέδιο τονίζεται ότι θα διασφαλίζεται "η κυριαρχία των κρατών", ενώ παράλληλα θα αναγνωρίζεται ότι "καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της το φαινόμενο της μετανάστευσης" και επισημαίνεται ότι "είναι κρίσιμο η διεθνής μετανάστευση να μας ενώνει παρά να μας διχάζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση