GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσοχή - Σκληρές εικόνες: Σοκαριστικό βίντεο με εν ψυχρώ εκτέλεση γυναικόπαιδων

Τη γνησιότητα ενός βίντεο το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει ένοπλους άνδρες να σκοτώνουν εν ψυχρώ δύο γυναίκες και δύο...

Τη γνησιότητα ενός βίντεο το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει ένοπλους άνδρες να σκοτώνουν εν ψυχρώ δύο γυναίκες και δύο παιδιά, ερευνούν οι Αρχές του Καμερούν.

Στο βίντεο φαίνονται οι γυναίκες, η μία με επίδεσμο στο χέρι, να οδηγούνται μαζί με τα παιδιά σε αγροτική περιοχή.

«Είσαστε η Μπόκο Χαράμ, θα πεθάνετε», ακούγεται να λέει στα γαλλικά ένας άνδρας, προτού χτυπήσει τη γυναίκα στο πρόσωπο.

Οι γυναίκες είναι με δεμένα τα μάτια και τους λένε να καθίσουν μαζί με τα παιδιά. Λίγα λεπτά αργότερα, οι άνδρες κάνουν ένα βήμα πίσω και τους πυροβολούν.

Η γνησιότητα του βίντεο και ο τόπος στον οποίον γυρίστηκε δεν έχουν πιστοποιηθεί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Καμερούν, οι άνδρες δε φαίνεται να είναι στρατιώτες του Καμερούν, αφού οι στολές και τα όπλα τους δεν είναι σαν αυτά του Στρατού της χώρας.

«Το βίντεο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κοινού και ‘δηλητηρίασής’ του. Η γνησιότητά του μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, χαρακτηρίζονται «fake news» το βίντεο και ενημερώνοντας ότι ο Πρόεδρος της χώρας έχει διατάξει έρευνα για το βίντεο.

Η κρατική τηλεόραση, από την πλευρά της, πρόβαλε βίντεο τόσο με στρατιώτες του Καμερούν, όσο και εικόνες από ερημικές περιοχές, ώστε να γίνει η σύγκριση με το συγκεκριμένο υλικό.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση