GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνηση-ματ από την κυβέρνηση: Έτσι θα ξανάρθουν παιχταράδες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δραστική μείωση της φορολόγησης των συμβολαίων στον επαγγελμ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δραστική μείωση της φορολόγησης των συμβολαίων στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Αρχικά, το πλάνο προβλέπει το «ψαλίδι» να είναι από το 42% στο 30%, ενώ αν το μέτρο αποδειχθεί πετυχημένο, τότε το ποσοστό θα πέσει ακόμη περισσότερο.
Εφόσον κάτι τέτοιο γίνει πράξη, ο επαγγελματικός αθλητισμός και ειδικά οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ θα πάρουν σημαντική οικονομική ανάσα.
Με το υπάρχον καθεστώς μία ομάδα που έχει για παράδειγμα μπάτζετ συμβολαίων 1 εκατομμυρίου ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 420.000 ευρώ στην εφορία, ενώ με τη νέα φορολόγηση το ποσό θα πέσει στις 300.000 ευρώ.
Αυτό θα επιτρέψει σε άλλες ομάδες να εξοικονομήσουν χρήματα και σε άλλες να δελεάσουν μεγαλύτερα ονόματα με υψηλότερα κασέ.
Το σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης είναι πως με τη μείωση αυτή οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν περισσότερες μεταγραφές κι όχι λίγες και πανάκριβες, με αποτέλεσμα ο «τζίρος» να αυξηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση