GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Ήταν ήρωες οι παίκτες της Ρωσίας - Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτούς

Περήφανοι οι Ρώσοι αποχαιρέτησαν τους ήρωες της εθνικής ομάδας, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στα πέναλτι από την Κροατία, διαδικ...

Περήφανοι οι Ρώσοι αποχαιρέτησαν τους ήρωες της εθνικής ομάδας, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στα πέναλτι από την Κροατία, διαδικασία με την οποία ολοκλήρωσαν την αξιοθαύμαστη διαδρομή τους έως τα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά παρακολούθησε το παιχνίδι της Ρωσίας με την Κροατία από την τηλεόραση, λέγοντας ότι οι παίκτες είναι ήρωες παρά την ήττα και η χώρα είναι περήφανη για αυτούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ όπως ανέφερε η interfax.

«Έβλεπε το παιχνίδι, νοιαζόταν για την ομάδα. Χάσαμε άδικα σε ένα υπέροχο παιχνίδι. Αυτοί ήταν υπέροχοι, ήταν ήρωες, πέθαναν στο γήπεδο, είμαστε υπερήφανοι γι 'αυτούς», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Οι Ρώσοι συντονισμένοι σε όλη τη χώρα, δίπλα στην εθνική τους: από τους στρατιώτες στο στρατόπεδο τους στο Ροστόφ έως τις μπαλαρίνες στην Αγία Πετρούπολη ή τους ανθρώπους σε ένα τσίρκο στη Μόσχα, που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από ένα…τηλέφωνο για να δουν τον αγώνα, αλλά και τους οδηγούς των ταξί που στη διάρκεια των πέναλτι, είχαν ανάψει όλα τα φώτα και πατούσαν τις κόρνες.

Σε όλη τη Ρωσία, οι φίλαθλοι …κρατούσαν την αναπνοή τους στην διαδικασία των πέναλτι, ελπίζοντας ότι η ομάδα αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει μια ακόμα αναστάτωση. Η Ρωσία μπήκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως η ομάδα με τον μικρότερο συντελεστή στην κατάταξη της FIFA, αλλά έφτασε στους προημιτελικούς, απέναντι σε κάθε προγνωστικό.

Η απογοήτευση για τον αποκλεισμό, μετατράπηκε γρήγορα σε χειροκροτήματα. Έξω από τα μπαρ, στους δρόμους και τις πλατείες, οι οπαδοί φώναζαν «Ρωσία», χορεύοντας και τραγουδώντας.

«Οι παίκτες μας έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά, τους αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ. Αυτό που επιτύχαμε ήταν τόσο σπουδαίο», δήλωσε ο Αντρέι, δικηγόρος .

Παρά την αρνητική εξέλιξη και τον αποκλεισμό, ξέσπασαν εκδηλώσεις στους δρόμους στο κέντρο της Μόσχας, σκηνές που θύμιζαν τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν τη νίκη της Ρωσίας κατά της Ισπανίας την Κυριακή. Το Κρεμλίνο παρομοίωσε αυτές τις εκδηλώσεις, με τις εικόνες εορτασμών μετά τη νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Προσπάθησαν πολύ σκληρά ... Είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία να φτάσουμε έως εδώ», δήλωσε ο Αρτιό, Οσάντσι, φοιτητής.

Πηγή : ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση