GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινάει η καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές

Καταγραφή των ζημιών των επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές της Αττικής ξεκινάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας...

Καταγραφή των ζημιών των επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές της Αττικής ξεκινάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας με 14 συνεργεία, ενώ άνοιξε ειδικό λογαριασμό για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη φωτιά.

Κλιμάκια του ΕΒΕΑ αλλά και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με επικεφαλής τους προέδρους τους θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές, ενώ έπειτα από πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και σε συνεργασία με τους δημάρχους, επισπεύδεται η καταγραφή των ζημιών από πραγματογνώμονες προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αποζημίωση των δικαιούχων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει την ενεργοποίηση των μηχανισμών καταγραφής για την αποζημίωση των πληγέντων ασφαλισμένων.

Βαθύτατη οδύνη και συμπαράστασή τους στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν ζωές και περιουσίες από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τα μέλη του επιμελητηρίου και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος .

Με ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, δηλώνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο απέναντι στα προβλήματα επιβίωσης και τις σημαντικές ελλείψεις που προέκυψαν στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές, σε ένδειξη συμπαράστασης προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:

Για τη στήριξη, τόσο των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς όσο και των κατοίκων των περιοχών, άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και καλεί τις 100.000 επιχειρήσεις - μέλη του να συνεισφέρουν οικονομικά καταθέτοντας χρήματα για τη βοήθεια των πυροπαθών, τον αριθμό του οποίο γνωστοποιεί στα μέλη του.

Καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να προσφέρουν, πέρα από οικονομική βοήθεια, είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμη και υπηρεσίες για την ανακούφιση των πληγέντων, κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες του ΕΒΕΑ στα τηλέφωνα 210 3382150, 210 3382334

Καλεί, επίσης, όλες τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές να επικοινωνήσουν με το ΕΒΕΑ στο τηλέφωνο 210 3622158, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν.

Το ΕΒΕΑ έχει συστήσει δεκατέσσερα ειδικά κλιμάκια, τα οποία θα μεταβούν στις περιοχές που επλήγησαν για την επιτόπου καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το ΕΒΕΑ ζητεί από την κυβέρνηση την άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων στήριξης για τις πληγείσες επιχειρήσεις:

- Παροχή οικονομικής βοήθειας, εν είδει αποζημιώσεων για τις υλικές ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές

- Δυνατότητα άτοκου δανεισμού, για την αποκατάσταση των ζημιών

- Παροχή έκτακτης χρηματικής συνδρομής, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών επιβίωσης

- Αναστολή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Φορείς και τις Τράπεζες

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις κρατικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων που επλήγησαν, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια, τονίζοντας βεβαίως ότι η τραγωδία να χάνονται ανθρώπινες ζωές επισκιάζει τα πάντα.

Ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού στην Εθνική τράπεζα είναι με την επωνυμία ΕΒΕΑ\πληγέντες "GR2801100400000004001570235"

Βαθύτατη θλίψη, εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου για τις τραγικές συνέπειες των φονικών πυρκαγιών και δηλώνει έτοιμος να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί στην ανακούφιση των πληγέντων. Μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία είναι χρέος όλων μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δείξουν έμπρακτα την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

«Σήμερα θρηνεί όλη η Ελλάδα. Η σκέψη όλων μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα μέσα στις φλόγες και θέλω να στείλω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς τους, καθώς και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση σε όσους βρίσκονται στα νοσοκομεία. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε τους πληγέντες και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Εμείς στο ΕΕΑ θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας επαγγελματίες, μικρομεσαίους, ανθρώπους που είδαν τους κόπους τους να χάνονται στις φλόγες, να σταθούν ξανά στα πόδια τους, όπως και να προσφέρουμε ότι είναι εφικτό για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη. Ήδη επικοινώνησα με Δημάρχους των πληγέντων περιοχών προκειμένου πραγματογνώμονες να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών σε καταστήματα και επιχειρήσεις που επλήγησαν, ώστε να μην καθυστερήσει ούτε λεπτό η διαδικασία στήριξης των συναδέλφων σε θέματα αποζημιώσεων», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου για την καταστροφή που έπληξε την Αττική.

«Η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει την θλίψη της για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες που δοκιμάζονται με όλες μας τις δυνάμεις. Επίσης, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους επαγγελματίες που επλήγησαν από τον πύρινο όλεθρο», τόνισε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση