GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κικίλιας: Η άρνηση της ψήφου στους νέους Έλληνες του εξωτερικού είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη νέα γενιά

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την υπέρβαση και έμεινε πιστός στη δέσμευσή του υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών...

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την υπέρβαση και έμεινε πιστός στη δέσμευσή του υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών» τονίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σημειώνοντας ότι « Ο κ. Τσίπρας όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Τους προσβάλλει βάναυσα, τους θέλει πολιτικά εξόριστους από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί τοξική και ταξική πολιτική. Τοξική γιατί διώχνει τους Έλληνες, και κυρίως τους νέους, στο εξωτερικό. Ταξική γιατί συνδέει τη δυνατότητα ψήφου με την οικονομική άνεση. Όποιος έχει χρήματα, μπαίνει σε ένα αεροπλάνο και έρχεται να ψηφίσει. Όποιος όμως δεν έχει, στερείται του δικαιώματος να αποφασίσει για το μέλλον του. Η άρνηση της ψήφου στους νέους Έλληνες του εξωτερικού είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη νέα γενιά, που θα έπρεπε να είναι στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας, στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής».

Αναφορικά με τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για τη μη μείωση των συντάξεων, ο Βασίλης Κικίλιας δηλώνει ότι «Η ΝΔ απέδειξε ότι δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις» και ερωτηθείς αν αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα μια οριστική λύση ή απλώς μία παράταση, υποστηρίζει ότι «η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια καταιγίδα επενδύσεων που θα δημιουργήσει νέες και καλές θέσεις εργασίας, που θα επιφέρει αύξηση των εισφορών στα ταμεία».

Για το προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει όλη την Ευρώπη, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, εκτιμά ότι «μετά την τελευταία απόφαση επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός στο έλεος των εντολών ξένων κέντρων» ενώ εκτίμησε ότι «απαιτείται αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου».

Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην άρνηση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί περί ύπαρξης 4ου μνημονίου, ο κ. Κικίλιας δηλώνει ότι «οι Έλληνες ξέρουν καλά ότι Τσίπρας-Καμμένις τους χρεώνουν 5,2 δισ. μέτρα με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια» και σημειώνει ότι «ο κ. Μοσκοβισί πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την απάντηση που του άρμοζε».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την ίδρυση κομμάτων που απευθύνονται στον Δεξιό χώρο, ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Η ΝΔ οδεύει στο να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση