GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Χρειάζεται πολιτική βούληση και σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα

Την ανάγκη για πολιτική βούληση αλλά και για σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να προχωρήσει ο ανασχεδιασμός στο Μ...

Την ανάγκη για πολιτική βούληση αλλά και για σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να προχωρήσει ο ανασχεδιασμός στο Μάτι και σε άλλες ανάλογες περιοχές, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και τον αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης, «χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός της πόλης. Αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν θα είναι σαν να υπογράφουμε ένα ανοιχτό συμβόλαιο ότι κάποια στιγμή θα ξανασυμβούν τα ίδια. Χρειάζεται αποφασιστικότητα. Πρέπει να υπάρξουν κοινόχρηστοι χώροι, να ανοίξουν δρόμοι και η πρόσβαση προς τις παραλίες. Αυτό σημαίνει και πολιτική βούληση και σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα».

Επίσης, σημείωσε, αυτό είναι ευθύνη κυρίως της κυβέρνησης, «αλλά χρειάζεται ένα μέτωπο κοινωνικό, από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τοπικές δυνάμεις, ώστε να μπορέσουμε αυτές τις διαχρονικές παθογένειες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα να τις πατάξουμε και να μπορέσουμε να βάλουμε σε υγιείς βάσεις».

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η ενίσχυση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού, ενώ ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι με χθεσινή τροπολογία δίνεται η δυνατότητα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, να υπάρχει άμεση απόσπαση προσωπικού από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα στις ειδικότητες που υπάρχει άμεση ανάγκη στον δήμο και τα έξοδα της μισθοδοσίας τα αναλαμβάνει ο φορέας προέλευσης. Επίσης, είπε ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τον δήμο για την ενίσχυσή του με συμβασιούχους από δύο έως οκτώ μήνες, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση