GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κικίλιας: Τιμητές επί πτωμάτων ρίχνουν την ευθύνη στους κατοίκους - Καμία συγγνώμη, καμία ταπεινότητα

«Από αυτούς που έχουν την ευθύνη δεν έχει ακουστεί μια συγγνώμη» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας ζητώντας ουσιαστικά από αυτούς που «διο...

«Από αυτούς που έχουν την ευθύνη δεν έχει ακουστεί μια συγγνώμη» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας ζητώντας ουσιαστικά από αυτούς που «διοίκησαν και απέτυχαν» να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν.

Αποδίδοντας ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή» τονίζει πως ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη το 2014 που είχε την ευθύνη του μηχανισμού αντιπυρικής προστασίας όλα πήγαν κατ' ευχήν.

«Η πρόληψη και άρα η προετοιμασία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Το άλλο μέρος έγκειται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των πτητικών μέσων και βέβαια τον σωστό συντονισμό. Ανώτατο καθήκον είναι να μην κινδυνέψουν και να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Μετά έρχονται τα σπίτια και οι περιουσίες των ανθρώπων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι, για λόγους που θα διερευνηθούν, τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτούργησε ικανοποιητικά. Η περιοχή έπρεπε να εκκενωθεί και ο κόσμος να μετακινηθεί ασφαλώς. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην θρηνήσουμε τόσες ανθρώπινες ζωές» δηλώνει κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ασχημονεί ακόμα και τώρα.

«Στις 2 ώρες της συνέντευξης Τύπου οι ανευθυνο-υπεύθυνοι αρμόδιοι, δεν βρήκαν χρόνο για λίγη διάθεση αυτοκριτικής, λίγη οδύνη, ένα "κάναμε λάθος". Αντίθετα, με περισσή έπαρση "αυτοαξιολογήθηκαν" πως τα έκαναν όλα σωστά. Τιμητές επί πτωμάτων που ρίχνουν την ευθύνη στους κατοίκους. Καμία συγγνώμη. Καμία ταπεινότητα» λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΥΠΟΚΡΙΤΗ Κικίλια, εσύ και οι όμοιοί σου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) είστε άθλιοι τιμητές επί πτωμάτων.

    α) Ποιος κυβερνούσε από το 1960 και μετά και άφησε να φτιαχτούν όλα αυτά μέσα στα πεύκα; Αυτοί δεν έχουν ευθύνη;

    β) Ποιος έδινε φως και νερό στα αυθαίρετα με αντάλλαγμα ψήφο; Η Ναοδομία ξέρεις τι είναι;

    γ) Ποιος άφηνε τα ξενοδοχεία και τα σπίτια να φράζουν με μάντρες την πρόσβαση στην παραλία;

    δ) Ποιος αποχαρακτήρισε ως μη αναδασωτέα εκατομμύρια στρέμματα καμμένου δάσους από το 1974 έως σήμερα; Επί Κων/νου Καραμανλή, μόνο μέσα σε 6 χρόνια 1974-1980 αποχαρακτηρίστηκαν ως αναδασωτέα 300.000 στρέμματα καμμένου δάσους, οικοπεδοποιήθηκαν και χτίστηκαν. Ακολούθησαν τα ίδια το ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης ο σεμνά και ταπεινά Κωστάκης που θα επανίδρυε το κράτος και ο GAΡ.

    ε) Τι έκανε ο «νοικοκύρης» Κωστάκης όταν κάηκε η Ηλεία το 2007 και σκοτώθηκαν 67 άνθρωποι; Ποιο παχύδερμο παραιτήθηκε τότε; Μήπως οι όποιες ποινές επιβλήθηκαν, μετατράπηκαν χαριστικά;

    στ) Πότε πήγαν στη δικαιοσύνη εμπρηστές και οικοπεδοφάγοι από το 1950 μέχρι σήμερα; Θα εξετάσει κανείς την περίπτωση να έχει κάνει τον εμπρησμό στο Μάτι ο Μυτιληναίος για να κάνει εξόρυξη βωξίτη η οποία του ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ πέρυσι;

    ζ) Μόνο στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου τα τελευταία χρόνια έχουν δομηθεί σε δασικές εκτάσεις πάνω από 20.000 στρέμματα, ενώ άλλα 68.000 στρέμματα έχουν ενταχθεί στο σχέδιο. Οι τελευταίες φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική έφεραν στην επιφάνεια και τις δύο πλευρές του διαχρονικού οικολογικού εγκλήματος: ο Νέος Βουτζάς είναι δασική έκταση, έχει ενταχθεί όμως στο σχέδιο πριν από το 1975 και διαθέτει δρόμους και άλλες υποδομές.

    Οι δασικοί χάρτες, που έχουν επικυρωθεί και καλύπτουν το 33% της χώρας, έχουν ήδη αποκαλύψει πάνω από 282.000 στρέμματα «οικιστικών πυκνώσεων» (οικισμοί μέσα σε περιοχές με δασικό χαρακτήρα) και υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αποκαλυφθούν πάνω από 700.000 στρέμματα σε αυτή την κατηγορία. Σε αυτή την «γκρίζα» ζώνη πρέπει να προστεθούν μεμονωμένα αυθαίρετα που έχουν χτιστεί σε αρχαιολογικές ζώνες και στις κοίτες των ρεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση