GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν οι δικαστές του ΣτΕ δεν πράξουν το χρέος τους για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών...

Maroupa Eirini    Αναδημοσιεύω από την  ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Σωματείων Μακεδόνων, την 1η και τελευταία σ...

Maroupa Eirini  

Αναδημοσιεύω από την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Σωματείων Μακεδόνων, την 1η και τελευταία σελίδες της κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής, δικογράφων που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αναστολή ισχύος της.

Βέβαια, όπως αντιλαμβάνεστε, οι διατυπώσεις και οι αιτιάσεις των κειμένων των δικογράφων, μικρό ρόλο παίζουν. Διότι όπως έλεγαν οι παλιοί νομικοί, iura novit curia (δηλαδή ο δικαστής γνωρίζει τον νόμο, άρα θα απονείμει το δίκαιο).

Όπως καταλαβαίνετε, αυτά που μας συμβαίνουν είναι τόσο αδιανόητα, και η σημασία τους τόσο αυτονόητη (κατάλυση της δημοκρατίας και του Συντάγματος, που οδηγεί, σε εδαφικό διαμελισμό και εθνοκτονία των ελλήνων), που κάθε πολίτης της χώρας μας, που έχει κλείσει τα 10 του χρόνια, και δεν είναι σε άσυλο, τα αντιλαμβάνεται πλήρως.

Άρα, και οι δικαστές τα αντιλαμβάνονται, και κανονικά θα έπρεπε εκείνοι να έχουν κινηθεί από μόνοι τους. Για να ακυρώσουν αυτήν την κατάπτυστη και με 200 τρόπους αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία.

Κι εμείς, θα ήμασταν σίγουροι ότι θα το είχαν κάνει αυτό,
α) αν δεν είχαμε παρατηρήσει ότι το δικαστικό σώμα υποφέρει από ένα ιδιότυπο σύνδρομο Στοκχόλμης, έναντι της εκτελεστικής εξουσίας. Η οποία εκτελεστική εξουσία, έχει αφαιρέσει από τους δικαστές προοδευτικά, την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία τους, κι επομένως, και την ισχύ τους να κρίνουν ελεύθερα τις άλλες δύο εξουσίες, όπως προβλέπει το Σύνταγμα για την λειτουργία και την σημασία του 3ου ισότιμου πυλώνα της δημοκρατίας (άρθρο 1 και 87Σ), δηλαδή της δικαιοσύνης. (Νόμος Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, δηλώσεις Καστανίδη και άλλων υπουργών ότι η εκτελεστική εξουσία προηγείται έναντι των άλλων εξουσιών).

β) Θα ήμασταν σίγουροι ότι οι δικαστές θα έκαναν το καθήκον τους και από μόνοι τους μάλιστα, εάν δεν είχε προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματική την δανειακή σύμβαση, και την επέτρεψε, επειδή δήθεν είχε προσωρινό χαρακτήρα, με ένα αμιγώς πολιτικό και όχι νομικό σκεπτικό, και με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις (διαρροές διατακτικού απόφασης, διαρροές εισήγησης αμέσως μετά την δίκη, και απαράδεκτη καθυστέρηση1,5 έτους ώσπου να δημοσιευτεί η απόφαση), με αποτέλεσμα, την προφανή σήμερα, διαιώνιση της δανειακής σύμβασης που εξελίχθηκε σε μόνιμη, και προφανή σήμερα, τα αποτελέσματα για την χώρα και τον λαό μας που όλοι, επίσης, γνωρίζουμε. (Προς τιμήν τους οι ασχολούμενοι σήμερα με την αίτηση αναστολής ισχύος της συμφωνίας των Πρεσπών, ανήκαν τότε στην μειοψηφία αυτής της κατάπτυστης απόφασης που έκρινε την δανειακή σύμβαση συνταγματική).


Γ) Θα ήμασταν σίγουροι ότι θα έκαναν το καθήκον τους οι δικαστές, αν, δεν είχαμε δει τον πρόεδρο του ΣτΕ τότε, κ. Πικραμμένο να συμμετέχει σε σύσκεψη της λέσχης Bildemberg. Δηλαδή, την συμμετοχή ενός ανώτατου δικαστή, σε μία αληθινά εγκληματική οργάνωση, η οποία, κατά παράβαση κάθε πολιτισμικού και δημοκρατικού, ευρωπαϊκού και δυτικού δεδομένου, επιχειρεί με εκτελεστικές πράξεις των δήθεν κυβερνήσεών μας, να εξευτελίσει την δημοκρατία και να φέρει την Νέα Τάξη. Να υποδουλώσει δηλαδή τους πληθυσμούς, ερήμην της θέλησης και της επιλογής, των λαών αυτών, χρησιμοποιώντας πράκτορες και εντολοδόχους, όπως ο κ. Πικραμμένος, αλλά και πάρα πολλούς άλλους που γνωρίζουμε, και οι οποίοι υποδύονται ότι έχουν αυτεξούσιο και κυβερνούν.

Δ) Θα ήμασταν σίγουροι δε, ότι οι δικαστές θα κάνουν το καθήκον τους, εάν δεν καταλαβαίναμε τον λόγο, και το υπόβαθρο, με το οποίο διάλεξαν αυτοί που μας επιτίθενται να κάνουν γενική έφοδο κατά της χώρας μας, τώρα (όπως είχε πει ο Χριστόδουλος).

Διάλεξαν αυτήν την στιγμή γιατί τώρα, έχουμε αρχηγό του στρατού τον Αποστολάκη (αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ, δείτε την φάτσα του. Δείτε το βλέμμα του. Ακούστε τα λόγια του όταν τον ρωτούν για την Τουρκία και την πρόσφατη τότε, Γενάρη του 2017, αποβίβαση του αγεεθα της Τουρκίας στα Ίμια. Θα καταλάβετε).

Διάλεξαν να κάνουν την έφοδο τώρα, γιατί τώρα έχουμε αρχιεπίσκοπο τον Ιερώνυμο. (Αν δεν καταλάβατε τι εννοώ, εννοώ αυτόν που αντικατέστησε τον Χριστόδουλο, που ήταν πιο άτακτο παιδί.

Εννοώ αυτόν, που συμφώνησε, ακόμα και μετά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας, οι ορθόδοξοι ελληνόπαιδες, να διδάσκονται από το Δημοτικό συγκριτιστική θρησκειολογία, κι όχι ομολογιακό μάθημα (επειδή λέει, έτσι συμφώνησε με το υπουργείο των δηλωμένων αθέων ΣΥΡΙΖΑ και των ναι σε όλα ΑΝΕΛ), κι ενώ, τα ελληνόπουλα, μουσουλμανικής, καθολικής και εβραϊκής θρησκείας δεν υπάγονται στον ίδιο νόμο, αλλά διδάσκονται ομολογιακό μάθημα, με βιβλία και καθηγητές που ορίζουν οι εκκλησίες τους!!!!!,

Τον Ιερώνυμο, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να πουλήσει την εκκλησιαστική περιουσία (που οι δωρητές αποφάσισαν να χαρίσουν στην εκκλησία και όχι στο κράτος), για να δώσει λέει, τα μισά στο χρέος, δηλαδή στυς τοκογλύφους για να ξεπληρώσει χρέος που δεν χρωστάμε, και τα άλλα μισά στα ιδρύματα της εκκλησίας!!!!!.

Τον Ιερώνυμο που νομιμοποίησε με την ψήφο του την νεοταξίτικη Σύνοδο του Κολυμπαρίου, στην οποία συμμετείχαν μόνο το 18% των εν ενεργεία ορθοδόξων επισκόπων παγκοσμίως, και τελικά ψήφισε μόνο το 1% , δηλαδή μόνο οι πατριάρχες,( όλα αυτά πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας), οι άλλοι δεν είχαν ψήφο ενώ ανέκαθεν ψήφιζαν όλοι οι συμμετέχοντες επίσκοποι!!!!!!!, και άλλα εωσφορικά και αγγελικά πλασμένα στην Σύνοδο συνέβησαν, που δεν υπάρχει δυνατότητα τώρα να αναφέρω.

Τον Ιερώνυμο, ο οποίος μας είπε, να μην πάμε στα συλλαλητήρια γιατί δεν είναι χριστιανικά, δεν έχουν αγάπη κι ομόνοια, δηλαδή ν αφήσουμε τα σύνορα της Ελλάδας μας, να φτάσουν στον Όλυμπο. Μάλιστα στην αρχή απαγόρευσε και στους παππάδες να συμμετέχουν, αλλά αυτοί τον αγνόησαν….). Καταλάβατε τώρα τι εννοώ.

Διάλεξαν αυτήν την στιγμή, που η βουλή αποτελείται από 300 βουλευτές, οι οποίοι δεν εκλέχθηκαν, αλλά τοποθετήθηκαν με λίστα, από τους δοτούς αρχηγούς των κομμάτων, παρμένοι από τον σωρό των σκουπιδιών, όπως γλαφυρά περιγράφει ο καθηγητής Κοντογιώργης ( ενδεικτικά σταχυολογώ, Σέλτσας "Ναι, είμαι Μακεδόνας και δεν το κρύβω στη Βουλή", εννοεί σκοπιανός λέγοντας μακεδόνας ο κύριος, Τζάκρη από τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ επί 5 χρόνια, στα μνημόνια και τους «μακεδονίτικους» χορούς του ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοχρονιά του 2017, βαγενά για ΤΑΙΠΕΔ, «τι είναι τα 100 χρόνια που παραχωρούμε την δημόσια περιουσία εδώ ζήσαμε 400 χρόνια σκλαβιά», Ζουράρης «τι πειράζει κι αν μας πάρουν κανά δυο νησιά οι Τούρκοι» και «θα ψηφίσω ακόμα και το όνομα Μακεδονία αν το φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ», οι μουσουλμάνοι βουλευτές που δηλώνουν τούρκοι και φωτογραφίζονται με σημαίες της ανεξάρτητης Θράκης, της Τουρκίας και φωτογραφίες του Κεμάλ, Παπαχριστόπουλος «δεν θα πέσει η κυβέρνηση από τους ΑΝΕΛ για το σκοπιανό» και άλλα ακόμα πιο πικάντικα από αυτούς και από άλλους πολλούς).

Διάλεξαν αυτήν την στιγμή, που στην αστυνομία υπάρχει ηγεσία, η οποία σβήνει την ώρα από τις κάμερες των ελικοπτέρων, που πέταξαν πάνω από τα συλλαλητήρια, για να μην καταλάβουμε ότι οι λήψεις είναι 10 το πρωί κι όχι στις 2 που ήταν η ώρα έναρξης του συλλαλητηρίου.
Η ηγεσία της αστυνομίας, που μετά σπεύδει να μας πει, για να δώσει πάτημα στην κυβέρνηση, ότι ήμασταν μόνο 140.000 κι όχι 1,500.000, όπως δεν έχει ποτέ ως σήμερα, ανακοινώσει ελληνική αστυνομία εκτίμηση για τον αριθμό των μετεχόντων σε συγκεντρώσεις, γιατί δεν είναι η δουλειά της.

Η Ηγεσία της αστυνομίας, η οποία, διαπράττει κανονικά ποινικά και συνταγματικά αδικήματα, όταν βαφτίζει κουκουλοφόρους και ροπαλοφόρους, τους μεταμφιεσμένους αστυνομικούς και τους θολούς παρακρατικούς και πράκτορες, τους οποίους αντί να συλλάβει και να ταυτοποιήσει και να αποκαλύψει, τους προστατεύει ενεργά, όπως φαίνεται σε πλήθος βίντεο, ώστε να δίνουν άλλοθι και αφορμή, για δακρυγόνα, χημικά, βία και διάλυση των συγκεντρώσεων, από τους νομότυπα ενδεδυμένους αστυνομικούς.
Αναφορικά με την αντίστοιχη άλωση της δικαιοσύνης, για την περίπτωση Πικραμμένου είπαμε. Η άλλοτε, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κυρία Θάνου, επίσης, είναι γνωστή. Βρίσκεται στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Εσείς λέτε ότι στην δικαιοσύνη συνολικά, δεν φρόντισαν να έχουν τους αντίστοιχους πειθήνιους, βολικούς και ελεγχόμενους ώστε να μην έχουν προβλήματα και εκπλήξεις κατά την έφοδο εναντίον της χώρας μας αυτοί που πραγματοποιούν την έφοδο;

Την απάντηση σε αυτό μας την δίνει ο άλλοτε α’ αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παπανικολάου. «Απογοητευτικές είναι και οι ουκ ολίγες περιπτώσεις δουλικής οσφυοκαμψίας απέναντι στην Εκτελεστική Εξουσία, ιδίως των πλέον ευάλωτων ηγεσιών της (Προέδρων, Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και αντιπροέδρων) ή των επίδοξων διαδόχων τους.

Είναι γνωστό ότι η Δικαιοσύνη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: Πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια. Αυτό, όμως δεν συμβαίνει όταν η κύρια μέριμνα ορισμένων ηγεσιών της φαίνεται να είναι είτε η συγκάλυψη πολιτικών ή ποινικών ευθυνών για σκάνδαλα, είτε η εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων επωνύμων και ισχυρών, ιδίως πλουσίων επιχειρηματιών, είτε η άσκηση πιέσεων προς ακέραιους δικαστές, είτε οι συνεχείς και επιτηδευμένες αναβολές κρίσιμων υποθέσεων.

Ο τρόπος και τα κριτήρια επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης στα πλαίσια του πρωθυπουργοκεντρικού συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, δηλαδή κατ’ ουσίαν από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό και από αυτούς που επηρεάζουν την κρίση του υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, αποτελεί την πιο πονεμένη ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχει εξελιχθεί σε τραγωδία για την ανεξαρτησία της και απαρχή πολλών από τα δεινά της.

Αν κατέγραφα όσα βίωσα, πάνω από σαράντα χρόνια, σχετικά με τις επιλογές αυτές, τα όσα είδα και άκουσα, θα αρκούσαν για να γεμίσουν τις σελίδες ενός βιβλίου, με τον τίτλο «Η μαύρη βίβλος της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Προς το παρόν επιγραμματικά σημειώνω ότι προτιμώνται, σε αρκετές περιπτώσεις, στις επιλογές αυτές όχι οι άριστοι αλλ’ οι αρεστοί στον εκάστοτε Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, οι βολικοί, οι υπάκουοι, οι οσφυοκάμπτες, οι διαπλεκόμενοι, οι συναλλασσόμενοι, οι κομματικά προσκείμενοι, οι δημοσιοσχεσίτες και, βέβαια, οι συνεργαζόμενοι με θρησκευτικές ή παραθρησκευτικές σέκτες ή με συνδικαλιστές του κλάδου ως κομματικοί τοποτηρητές ή οι έχοντες σχέση με υπουργούς ή άλλα πρόσωπα της εκτελεστικής εξουσίας.»

Εάν λοιπόν, όλα τα παραπάνω δεν συνέβαιναν, θα ήμασταν σίγουροι ότι η κρίση των δικαστών θα ήταν η αυτονόητη, και μάλιστα από μόνοι τους, χωρίς δική μας αίτηση.

Όμως με δεδομένα όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά...

Όμως, εμείς, ο ελληνικός λαός δεν κάναμε την αίτηση ακύρωσης κι αναστολής, επειδή περιμένουμε, ότι οι δικαστές θα δικαιώσουν την Ελλάδα αυτονόητα ως οφείλουν.

Όμως, εμείς, ο ελληνικός λαός, κάναμε την αίτηση ακύρωσης, επειδή ελπίζουμε, ότι μπορεί να βρεθούν δικαστές, που να αναμετρηθούν με την παιδεία τους, με την ιστορία, με την εθνική τους συνείδηση, με τους φόβους, τις υλικές επιδιώξεις, τις απειλές, τις πιέσεις της υλικής ζωής και της καριέρας τους, να μετρηθούν με την αυτοσυνειδησία τους, και να πράξουν τα αυτονόητα.

Εάν γίνει έτσι το σωστό, μέσω της δικαιοσύνης, όπως οφείλει, θα είναι ο καλύτερος τρόπος και ο λιγότερο επώδυνος για την Ελλάδα.

Παρ’όλ’αυτά, δεν είμαστε αφελείς, δεν είμαστε νήπια, δεν είμαστε δειλοί, ώστε να περιμένουμε από τους δικαστές, την τελική κρίση και λύση για το πρόβλημα που απειλεί θανάσιμα την πατρίδα μας, αν αυτοί δεν πράξουν το καθήκον τους.
Τα θέματα είναι τόσο αυτονόητα, οι κίνδυνοι είναι τόσο προφανείς και θανάσιμοι, και εμείς δεν είμαστε αφελείς, δειλοί και νήπια.

Η τελική λύση, δηλαδή η αντίσταση και η άμυνα με κάθε μέσο, και με την ίδια αυταπάρνηση του Ίτσιου, του Κασλά, του Νικηταρά, του Κολοκοτρώνη, του Λεωνίδα, του Καπετάν Κώττα, του Παύλου Μελά, είναι δική μας δουλειά και απόφαση, ούτως ή άλλως.

Και θα την κάνουμε. Αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση