GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα προετοιμάζεται και για ένα "άτακτο" Brexit

Οι κίνδυνοι για ένα «άτακτο», χωρίς συμφωνία, Brexit είναι σοβαροί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος,στο Συ...

Οι κίνδυνοι για ένα «άτακτο», χωρίς συμφωνία, Brexit είναι σοβαροί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος,στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για κάθε σενάριο.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες για το Brexit, δήλωσε την πλήρη υποστήριξη της χώρας μας στον διαπραγματευτή της ΕΕ κ. Μ. Μπαρνιέ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα επίσκεψη στην Ελλάδα.
Μολονότι, πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, η πρόσφατη Λευκή Βίβλος του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί ένα θετικό βήμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση από τις ευρωπαϊκές θέσεις και τις προϋποθέσεις της διαπραγμάτευσης, πράγμα που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για ένα «άτακτο», χωρίς συμφωνία Brexit. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί τη χειρότερη δυνατή έκβαση και πρέπει να αποφευχθεί.
Η χώρα μας, κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, προετοιμάζεται για κάθε σενάριο, αποδίδοντας ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την προστασία των αγροτικών προϊόντων και των γεωγραφικών προσδιορισμών, τα θέματα τουρισμού, εκπαίδευσης και ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση