GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Debate Αλεξιάδη-Καραγκούνη για την οικονομία και για τις δηλώσεις Καμμένου

«Μέχρι πριν από λίγες μέρες κάποιοι αμφισβητούσαν ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Το είπε σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί με τη μεγαλύτερη σαφήνει...

«Μέχρι πριν από λίγες μέρες κάποιοι αμφισβητούσαν ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Το είπε σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί με τη μεγαλύτερη σαφήνεια και θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι θα πρέπει να αλλάξουν ατζέντα και κασέτα σε αυτά που λένε. Μια επιστροφή στην καταστροφολογία εκθέτει πολιτικά αυτούς που τα λένε και δεν εκθέτει πολιτικά εμάς. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο αγώνας που κάναμε τόσο καιρό έχει αντίκρυσμα» ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.
«Αυτή την περίοδο κλείσαμε μια δύσκολη αξιολόγηση, τελειώνει η ιστορία των μνημονίων που μας οδήγησαν συγκεκριμένες πολιτικές και πολιτικοί, πάμε στην έξοδο από τα μνημόνια, και στην έξοδο στις αγορές. Όταν τελειώσουν όλα αυτά θα δούμε πως θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται και πως θα μπορέσουμε να έχουμε εκείνες τις πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες» πρόσθεσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στον RealFm 97,8 υπογράμμισε ότι «υπάρχει de facto μνημόνιο και το ξέρει πολύ καλά ο κόσμος, οι δανειστές, ο κ. Μοσκοβισί, έχει αφετηρία από την 1η Ιανουαρίου του 2019, τα μέτρα είναι 5,1 δισ. ευρώ, η εποπτεία θα είναι πολύ σκληρή και θα γίνεται κάθε τρίμηνο. Αυτό δεν αναιρείται, δεν είναι ψέμα και είναι η πραγματικότητα».
Παράλληλα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις είπε πως «μου φαίνεται περίεργο να έχει συμφωνηθεί κάτι και να αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό. Συζητάμε για μέτρα που θα περιλαμβάνουν μείωση 20% στις συντάξεις, τα οποία είτε έρθουν τώρα, είτε μετά από έξι μήνες, το κακό θα είναι πως ότι θα έρθουν γιατί έτσι έχει συμφωνηθεί.
Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση δεν είναι σε καθεστώς ομηρείας
Τέλος ο κ. Αλεξιάδης αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ομηρεία». «Έχουν προβλέψει διάφορα από τον Ιανουάριο του 2015, διαψεύδονται κατηγορηματικά. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της. Εάν κλείσει η Βουλή και πάμε σε εκλογές, έχουμε παραγραφή υποθέσεων για συγκεκριμένες περιόδους. Εμείς επειδή δεν ήμασταν καλεσμένοι σε κανένα δείπνο πολιτικού αρχηγού θέλουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και δεν πρόκειται να πάμε σε τέτοιες λύσεις».
Καραγκούνης: Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να δείχνει φαιδρή εικόνα
«Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να δείχνει μια φαιδρή εικόνα. Το ζήτημα είναι ότι μετά την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και αν ισχύει ότι θα ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία των 180 για κύρωση της συμφωνίας, δεν θα ψηφιστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα δούμε ότι το επόμενο διάστημα θα υπομονεύεται η χώρα στο εξωτερικό και φοβάμαι ότι το πρόβλημα Τσίπρα-Καμμένου είναι πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα για τη χώρα» υποστήριξε ο Κώστας Καραγκούνης σχολιάζοντας τα όσα είπε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση