GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας - BINTEO

«Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα Βόρεια Μακεδονία και εμείς πήραμε erga omnes την Μακεδονική ταυτότητα» είπε επί λέξει ο κ. Ζάεφ...

«Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα Βόρεια Μακεδονία και εμείς πήραμε erga omnes την Μακεδονική ταυτότητα» είπε επί λέξει ο κ. Ζάεφ στη συνέντευξή του στο BBC. Εrga omnes επικίνδυνοι είστε εσείς για τα συμφέροντα της χώρας, σας λέω εγώ» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Σταματήστε να επικαλείστε το φαιδρό επιχείρημα ότι τάχα δεν παραδώσατε την εθνότητα, αλλά την ιθαγένεια. Πείτε μου μία χώρα στον κόσμο που το σύνολο των κατοίκων της έχει άλλη εθνότητα και άλλη ιθαγένεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στριμώχνονται στην πόρτα εξόδου. Θα κάνω δύο βασικές προβλέψεις: απλή αναλογική και αλλαγή θητείας και χρόνου ανάδειξης τοπικών αρχόντων. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν γραφειοκρατικές λειτουργίες. Σε αυτές τις δύο κεντρικές επιλογές θα σταθώ. Σημείο πρώτο και τραγελαφικό: ο χρόνος εκλογών. Οι τελευταίες εξελίξεις και όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες δείχνουν ότι ακόμα και τις εκλογές δημάρχων θέλετε να τις μετατρέψετε σε εργαλείο μικροπολιτικής ευτέλειας. Εσείς δεν είπατε ότι οι τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές δεν πρέπει να συμπίπτουν για να μην θολώσει μήνυμα. Τώρα που βλέπετε ότι οδηγείστε σε αλλεπάλληλες ήττες αλλάζετε τις ημερομηνίες. Βάλατε 16 πρόθυμους βουλευτές να αλλάξουν την αρχική σας πρόθεση. Αν δεν ήσασταν τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι θα ήσασταν απλά γραφικοί».
Απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη είπε: «Αναρωτιέμαι που είστε σε κατάσταση δυσθυμίας πως αισθάνεστε όταν σας αδειάζει ευθέως ο πρωθυπουργός; Δεν ιδρώνει καθόλου το αφτί σας; Σας άδειασε στεγνά και εσείς κάθεστε ατάραχος και αμέριμνος πραγματικά μας αιφνιδιάζετε με όσα κάνετε για να μείνετε κολλημένοι στην καρέκλα. Με όσα κάνετε και το υπονοούμενο ότι μπορεί να έχουμε 2-3 εκλογές τον Μάιο υπονομεύετε την αυτοδιοίκηση, κανιβαλίζετε θεσμούς και προαναγγέλετε μεθοδεύσεις. Είναι μάταιο. Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν».
«Αυτό που φέρνετε δεν είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, αλλά η θεσμοθέτηση της συναλλαγής. Οδηγείτε σε υπονόμευση κάθε θεσμό. Σκεφτείτε καλά ότι με το σύστημα αυτό δίνετε την δυνατότητα σε κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη και την Χρυσή Αυγή να κάνει συνδυασμός. Από πολιτικός χορηγός γίνεστε πολιτικός της ευεργέτης» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε πως «όλοι οι Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό θα πάρουν το μήνυμα της σημερινής συνεδρίασης. Θα θυμούνται ποιος του στέρησε την δυνατότητα να ψηφίσουν. Τις θλιβερές σας αντιδράσεις θα τις θυμούνται. Θα μπορούσαμε να τους πούμε ότι είναι απλό τεχνικά γίνεται και θα βρούμε τρόπο να ψηφίσουν. Μπορείτε κ. Σκουρλέτη να δεχθείτε σήμερα την τροπολογία. Θέλω ρητή απάντηση αν την δέχεστε και αν όχι γιατί».
«Εμείς κάνουμε την υπέρβασή μας και για λόγους αρχών είμαστε υπέρ της κατάτμηση περιφερειών και θα ψηφίσουμε την τροπολογία. Υπερασπιζόμαστε την ποιότητα της Δημοκρατίας και γιατί δεν σας χαρίζουμε την πολιτική που πρώτοι εμείς εισηγηθήκαμε πριν από 2 χρόνια. Η πρόκληση είναι σαφής. Η ΝΔ δίνει το πράσινο φώς να σπάσουν από τις επόμενες εκλογές οι δύο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες φανείτε και εσείς κ. Τσίπρα για μια φορά συνεπής τολμήστε να κάνετε το ίδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού» ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση