GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελέας προτείνει την έκδοση του Mr. Bitcoin στη Γαλλία -Την Παρασκευή η απόφαση

Την έκδοση στη Γαλλία του 39χρονου, αποκαλούμενου Mr. Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ...

Την έκδοση στη Γαλλία του 39χρονου, αποκαλούμενου Mr. Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας της έδρας Ειρήνη Χρυσογιάννη.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, «το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Γαλλίας διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο ελληνικός νόμος και συνεπώς είναι εκτελεστό».

Ο Ρώσος κατηγορείται ως διαχειριστής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e, μέσω της οποίας φέρεται να νομιμοποίησε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων, ενώ παράλληλα του χρεώνουν ότι «ξέπλενε» παράνομα κέρδη ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα, κατατέθηκε στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενο από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τα οποία ζητήθηκαν ψηφιακά λύτρα (Bitcoin), ενώ ανάμεσα στα θύματα της φερόμενης δράσης του, συγκαταλέγονται περισσότεροι από εκατό Γάλλοι πολίτες.

Το Συμβούλιο Εφετών διέκοψε τη διαδικασία για την προσεχή Παρασκευή, οπότε και θα εκδώσει την απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση