GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Τα πρώτα μέτρα για τoυς πληγέντες - ΒΙΝΤΕΟ

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. ''Η ...

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

''Η παράταση υποβολής όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2017, ΦΠΑ, λοιπών παρακρατουμένων φόρων σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και μετά θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης'', περιλαμβάνονται στα μέτρα- ανάσα που επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την ''απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για τα ακίνητα των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και παράταση της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών, καθώς και αναστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών''.

''Αν παραστεί ανάγκη, οι ημερομηνίες μπορεί να παραταθούν εκ νέου'', τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ωστόσο, το Δημόσιο ανοίγει λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Για τις ανάγκες στέγασης των πληγέντων είναι διαθέσιμες άμεσα 200 κλίνες στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και άλλες 40 κλίνες σε κτίριο του ΕΚΚΑ στο Καλαμάκι. Για τις ανάγκες σίτισης των πληγέντων στάλθηκαν 120 μερίδες γευμάτων στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας, όπου βρίσκονται πυρόπληκτοι, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Περιφέρειας και των δήμων, θα σταλούν και άλλα γεύματα όπου είναι αναγκαίο.

Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ, με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, μεταβαίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας και στο γηροκομείο του δήμου Μεγαρέων, όπου, επίσης, βρίσκονται πυρόπληκτοι, επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δείτε το βίντεο :

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση