GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψινάκης: Μου είπαν ότι υπάρχουν άλλοι πέντε νεκροί - Το δικό μου σπίτι κάηκε σε ένα δευτερόλεπτο

"Είναι μια τεράστια καταστροφή, έχουν ήδη πεθάνει πολλοί συμπολίτες μας και είναι ακόμα αρκετοί αγνοούμενοι, γύρω στους 40. Είμαστε ...

"Είναι μια τεράστια καταστροφή, έχουν ήδη πεθάνει πολλοί συμπολίτες μας και είναι ακόμα αρκετοί αγνοούμενοι, γύρω στους 40. Είμαστε όλοι από την πρώτη στιγμή εκεί πέρα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες. Έχουν καεί πάρα πολλά σπίτια. Είναι άνθρωποι που έχουν μείνει με το μαγιό τους, χωρίς τίποτα. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές παράλληλα και να μπει ο κόσμος στα σπίτια του", ανέφερε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.
Ερωτηθείς αν έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, απάντησε: "Σήμερα μου είπαν ότι είναι πέντε επιπλέον". Σχετικά με το πού ανήκει διοικητικά η ευθύνη για το Μάτι, δήλωσε ότι ανήκει σε αυτόν και όχι στον Δήμαρχο Ραφήνας, Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος δήλωσε ότι έχει κι αυτός ευθύνη για ένα μικρό μέρος από το Μάτι. "Δεν ξέρω τι εννοούσε", είπε ο κ. Ψινάκης.
Αναφερόμενος στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε μέσα λίγα μόλις λεπτά, σημείωσε: "Το Μάτι είναι μια δασική περιοχή, είναι χτισμένο μέσα στα Πεύκα. Ο Νέος Βουτζάς δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά πάλι κάηκε. Όταν είναι πεύκα με 8 μποφόρ και τα κουκουνάρια εκτοξεύονται πάρα πολλά μέτρα μακριά, καταλαβαίνετε ότι είναι μια κόλαση που γίνεται σε δευτερόλεπτα", υπογράμμισε.
Σχετικά με το αν έλαβε εντολή εκκένωσης, επισήμανε: "Την εντολή εκκένωσης τη δίνει και το αναλαμβάνει όλο αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις η Πυροσβεστική. Μόνο. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας το δικό του. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση".
Σε ερώτηση αν νιώθει ότι έχει ευθύνη για το ότι δεν εκκενώθηκε ο οικισμός, απάντησε: "Δεν προλαβαίνει να εκκενωθεί κανένας οικισμός σε τέτοια κατάσταση. Το δικό μου σπίτι, σε ένα δευτερόλεπτο κάηκε. Είναι από τα πρώτα που κάηκαν. Το ξέρω από πρώτο χέρι".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση