GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Στα νησιά παρατηρείται μια δραστηριότητα διακινητών που μας φέρνουν γύρω στα 120 άτομα την ημέρα

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Ερωτηθείς για τη...

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ερωτηθείς για τη συμφωνία για το μεταναστευτικό με τη Γερμανία απάντησε ότι "Δεν είναι καθόλου ασαφής. Διαβάζω και εγώ ορισμένες εφημερίδες, ορισμένες αναπαράγουν και ψέματα, τις κατηγορώ για ενσυνείδητα ψέματα πχ ένα δημοσίευμα έλεγε ότι θα πάνε 5000 από τη Γερμανία στη Σάμο. Η συμφωνία είναι πολύ συγκεκριμένη. Είναι μια πολιτική συμφωνία για να πράξουμε αυτά που προβλέπονται έτσι κι αλλιώς από το ενωσιακό δίκαιο. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2000 επανενώσεις οικογενειών από την Ελλάδα προς τη Γερμανία, που έχουν γίνει δεκτές από τη Γερμανία αλλά υλοποιούνται, γιατί η Ελλάδα δεν δέχεται τις επανεισδοχές από τη Γερμανία κάποιων που έχουν περάσει από την Ελλάδα και έγινε η εγγραφή τους στην Ελλάδα. Η συμφωνία λέει ότι αυτές οι 2000 απελευθερώνονται , δηλαδή θα πάνε στη Γερμανία, έχουμε κάνει άλλα 900 αιτήματα και από την Γερμανία θα έρχονται αυτοί που βρίσκονται στη Γερμανία αλλά περνάνε από την Ελλάδα από την 1η Αυγούστου 2018 και μετά".
"Τα αιτήματα από την Γερμανία προς την Ελλάδα είναι 1100, όμως αυτά δεν μπαίνουν στη συμφωνία, σας τα λέω ως στατιστικό στοιχείο. Το ισοζύγιο είναι θετικό αυτή τη στιγμή για εμάς" τόνισε.
"Ένας μεγάλος αριθμός περνάει στη Γερμανία και μέσω της Ιταλίας, η οποία δέχεται υψηλές πιέσεις. Τα στοιχεία δεν βγάζουν τόση φασαρία. Τι ισχυρίζομαι; Ότι χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό-προσφυγικό, το οποίο είναι πρόβλημα βεβαίως, όχι ακριβώς για την επίλυση του αλλά για να προωθηθεί μια διαφορετική πολιτική στην Ευρώπη, που θέλει να είμαστε μαζί σε ότι αφορά τα τραπεζικά αλλά χώρια σε ότι αφορά το κοινωνικό κράτος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια σειρά άλλα πράγματα, αυτό που ονομάζω εγώ Ευρώπη-φρούριο" ανέφερε.
"Έχω μια πρόσκληση από την Ουγγαρία, η οποία δεν θα γίνει τελικά, η οποία ξεκινάει από την λογική ότι η προσφυγική κρίση αυξάνει την εγκληματικότητα και ότι υπάρχει ένας δρόμος που περνάνε στην Ουγγαρία, όπου δεν έχει πάει κανένας μετανάστης. Πως το ισχυρίζονται; Φτιάχνουν μια αφήγηση που προδιαθέτει. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα" συμπλήρωσε.
"Στον Έβρο οι προσφυγικές ροές έχουν κοπάσει. Η σημερινή ενημέρωση ήταν ότι εχθές πέρασαν λιγότερα από 30 άτομα. Στα νησιά παρατηρείται μια δραστηριότητα διακινητών, οι οποίοι μας φέρνουν έναν μέσο όρο γύρω στα 120 άτομα την ημέρα. Είναι μεγάλος αριθμός και η προσπάθεια η δική μας είναι, αναμένω να ορίσει ο Ερντογάν την κυβέρνησή του ώστε σε συνεννόηση με τον κ. Αβραμόπουλο, τον αρμόδιο επίτροπο, να συζητήσουμε με τον αρμόδιο υπουργό, όπως λύσαμε την ιστορία στα βόρεια σύνορά μας να λύσουμε και αυτό το θέμα, ώστε να διευκολύνει η Τουρκία και να παραμένουν οι πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες στα εδάφη της" υπογράμμισε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση