GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεωργιάδης: Αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες εν μέσω εθνικής τραγωδίας είναι γελασμένος

"Προχθές η κ. Τσούπρα είπε ότι έδωσε εντολή εκκένωσης και ο κ. Φιλίππου είπε πως δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης, ως αντιπεριφερειά...

"Προχθές η κ. Τσούπρα είπε ότι έδωσε εντολή εκκένωσης και ο κ. Φιλίππου είπε πως δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης, ως αντιπεριφερειάρχης γνωρίζει. Ο ένας αντιπεριφερειάρχης της κ. Δούρου διαψεύδει τον άλλον" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.
"Εγώ να δεχθώ ότι για να γίνει σωστά η εκκένωση ήθελε πέντε ώρες. Καμία αντίρρηση, δεν έχω το σχέδιο, δεν το ξέρω. Αν όμως λειτουργούσε το σύστημα 112 που είναι η αυτόματη αποστολή σε όλα τα κινητά μέσω όλων των εταιρειών κινητής ενός γραπτού μηνύματος εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίς και τους έλεγαν βουτήξτε στη θάλασσα και σας στέλνουμε πλοία, όταν στις 5:45 φαινόταν κατά τον αρχηγό της Πυροσβεστική ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη, αυτό δεν θέλει πέντε ώρες, θέλει μερικά λεπτά" δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
"Παγίδα θανάτου το Μάτι έγινε φέτος; Τριάντα χρόνια τώρα γιατί δεν πέθαναν 100 άνθρωποι στο Μάτι; Από τύχη ζούμε, το κράτος δεν παίζει κανέναν ρόλο; Στην περιοχή αυτή έχει φωτιές κάθε καλοκαίρι, όχι μία, δέκα. Δεν το ήξερε το κράτος από την προηγούμενη ημέραότι υπήρχε επικινδυνότητα "4"; Δεν ζούμε στο 800 π.Χ. Έχουμε δορυφόρους, μετεωρολογικούς δορυφόρους, μοντέλα πρόβλεψης. Το ότι θα είχαν ισχυρό δυτικό άνεμο δεν το ήξεραν; Εφόσον το ξέραμε από την προηγουμένη τι μέτρα πήραμε στην περιοχή που θα φυσούσε ο δυτικός άνεμος; Μετακίνησαν τα πυροσβεστικά οχήματα μία ώρα πριν να πάνε στην Κινέτα. Δεν παίρνεις από την περιοχή μεγάλης επικινδυνότητας τα πυροσβεστικά, τα παίρνεις από κάπου που δεν υπάρχει επικινδυνότητα. Ξέρετε ότι υπήρχε πυροσβεστικό όχημα 350 μέτρα από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά αλλά το μετακίνησαν μισή ώρα πριν; Υπάρχουν στοιχεία" ανέφερε.
Ερωτηθεις για τη συνέντευξη Τύπου Τόσκα - Τζανακόπουλου απάντησε ότι "Ως πολιτικός και ως πολίτης αισθάνομαι ντροπή για τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Αν οι αρμόδιοι υπουργοί και αρχηγοί το μόνο που έχουν να που είναι ότι τα κάναμε όλα τέλεια στις οικογένειες που θρηνούν τόσους νεκρούς, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ο αρχηγός είπε ότι όλα κρίθηκαν σε 1,5 ώρα και μέχρι τις 8 όλα είχαν τελειώσει. Γιατί τότε στις 7:30 τρία πλοία, όχι ένα, πήγαν στο λιμάνι της Ραφήνας και ξεφόρτωσαν αυτοκίνητα και κόσμο; Σύμφωνα με όσα είπαν χθες ήταν η φωτιά στην κορύφωση της εκείνη την ώρα, βλέπετε λογικό να πάνε την ώρα της τραγωδίας τα πλοία και να αφήνουν κόσμο στο λιμάνι; Ξέρετε τι μποτιλιάρισμα γίνεται εκείνη την ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας; Γιατί δεν έστειλαν όλα τα πλοία στο Λαύριο λόγω εκτάκτου ανάγκης;".
"Νομίζουν ότι μπορούν να δουλεύουν τον κόσμο επ' άπειρον. Είχαν καεί άνθρωποι στις 6:40. Στις 10:40 το βράδυ που ο κ. Τσίπρας έδωσε το σόου με τη σύσκεψη με τον κ. Πολάκη και τους άλλους, γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι είχαμε νεκρούς στο Μάτι και πνιγμένους στη θάλασσα ή δεν το γνώριζε; Ακούσατε τον κ. Τσίπρα να λέει κάτι για νεκρούς; Δεν ήξεραν ότι είχαν στείλει τα πλοία να μαζέψουν τους ανθρώπους από τη θάλασσα; Το είπε ο Τσίπρας; Δεν το ανέχομαι. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν στις 10:40 γνωρίζει ότι υπάρχουν νεκροί, οτί υπάρχουν αγνοούμενοι και ότι υπάρχουν στη θάλασσα άνθρωποι που τους μαζεύει το λιμενικό και ο στρατός. Όταν μίλησε τον ακούσατε να λέει κάτι για αυτά; Ή μας μίλαγε για τη φωτιά της Κινέτας; Ή γνώριζε ότι είχαμε νεκρούς και πνιγμένους άρα μας έπαιξε ένα θέατρο με μοναδικό στόχο την επικοινωνία και τη διαχείριση, ή δεν το γνώριζε και τον είχαν παραπληροφορήσει οι υφιστάμενοί του και πρέπει να τους διώξει κλωτσηδόν. Δεν υπάρχει τρίτη εκδοχή. Αυτό δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν νιώσει τον πόνο, δεν έχουν την ενσυναίσθηση, αν τον είχαν νιώσει δεν θα τους ένοιαζε η κάμερα και η επικοινωνία, θα τους ένοιαζε ο ανθρώπινος πόνος" είπε χαρακτηριστικά.
"Το τριήμερο πένθος τελείωσε επίσης αν νομίζει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες εν μέσω τέτοιας τραγωδίας είναι πολύ γελασμένος" τόνισε.
"Όταν έχεις 100 νεκρούς δεν έχει νόημα να ζητήσεις την παραίτηση κάποιου, όταν στη βάρδια σου χωρίς να θες πεθαίνουν τόσοι, δεν σηκώνεσαι να φύγεις; Πρέπει να στο πει η ΝΔ;" αναρωτήθηκε.
"Στη φωτιά του 2007 έγιναν αμέσως εκλογές. Όλοι οι υπουργοί παραιτήθηκαν, η κυβέρνηση έφυγε για αυτόν τον λόγο. Με το που σταμάτησε η φωτιά παραιτήθηκαν. Όχι υπουργός, παραιτήθηκε τότε ο Πρωθυπουργός. Έχει κάποια σύγκριση η φωτιά του 2007 που είχαμε 256 εστίες ταυτόχρονα με την προχθεσινή; Ο κ. Λέκκας είπε ότι ήταν 100 φορές μικρότερη από αυτή στην Ολυμπία που έκαιγε για εννέα ημέρες. Δεν συγκρίνεται το ένα γεγονός με το άλλο" κατέληξε
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση