GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση έδινε επικοινωνιακό σόου, την ίδια ώρα που καίγονταν άνθρωποι

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο...

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο Ψάλτη.
"Έχουν γίνει εγκληματικά λάθη και έχουν υπάρξει εγκληματικές ολιγωρίες. Η κυβέρνηση έδινε επικοινωνιακό σόου, την ίδια ώρα που καίγονταν άνθρωποι" είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
"Δεν υπάρχει περίπτωση ορισμένοι υπουργοί να μην ήξεραν τι είχε συμβεί την ώρα της σύσκεψης την Δευτέρα το βράδυ της πυρκαγιάς. Δεν ξέρω αν τα γνώριζε ο πρωθυπουργός, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος έχει την πολιτική ευθύνη. Η πολιτική ευθύνη όμως πρέπει να συνοδεύεται από παραιτήσεις. Για τον κ. Τσίπρα η πολιτική ευθύνη του 2018 είναι όπως οι αυταπάτες το 2015, τις αναλαμβάνει και νομίζει ότι ξεμπέρδεψε".
"Την Πέμπτη μετά το συμβάν στήθηκε ένα νέο επικοινωνιακό σόου με την συνέντευξη τύπου όπου έλεγαν μάλιστα ότι δεν έχει γίνει κανένα λάθος. Δεν βρήκαν ούτε ένα λάθος! Δηλαδή αν είχε γίνει κάποιο λάθος, πόσους νεκρούς θα είχαμε;" αναρωτήθηκε.
"Την επόμενη μέρα, για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε υπουργικό συμβούλιο που είπε απλώς ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, μια ανάληψη ευθύνης όμως που ήταν κενή περιεχομένου, καθώς δεν είχε την επίπτωση που έχει η πολιτική ευθύνη όταν την αναλαμβάνεις για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν για τη χώρα. Την ευθύνη θα έπρεπε να την πάρουν σε ανώτατο επίπεδο. Κάποιοι έχουν σοβαρές ευθύνες και θα έπρεπε να υπάρχουν παραιτήσεις. Είτε δεν γνώριζαν είτε δεν ενημέρωσαν, έπρεπε να υπάρχουν οι επιπτώσεις" δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
"Οι ποινικές ευθύνες δεν είναι κομμάτι δικό μας, πρέπει όμως άμεσα να διερευνηθούν. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι προφανείς, υπήρξαν εγκληματικές ολιγωρίες. Έκλειναν την Μαραθώνος και έστελναν τον κόσμο στο Μάτι εκτιμώντας ότι δεν θα φτάσει η πυρκαγιά στο Μάτι, έφταναν τα πλοία από τη Ραφήνα και δεν τα σταματούσαν, αεροπλάνα του στρατού δεν πετούσαν από πάνω για να φωτίζουν τον χώρο" τόνισε.
"Ο άναρχος πολεοδομικός σχεδιασμός στη χώρα μας έχει βαθιές ρίζες, είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές περιοχές σαν το Μάτι σε όλη την Ελλάδα, αλλά 3,5 χρόνια τώρα έχουν έρθει πάρα πολλές τροπολογίες από την κυβέρνηση για παράταση των αυθαιρέτων σε αυτές τις περιοχές και ουσιαστικά ενίσχυσης αυτού του φαινομένου" συμπλήρωσε.
"Δεν υπήρχε καμία στόχευση να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Ίσα – ίσα που διευρύνθηκε και επεκτάθηκε. Πρέπει να δούμε διακομματικά πώς επιτέλους θα λυθεί το ζήτημα και επειδή ίσως έχει και πολιτικό κόστος θα πρέπει να είναι έτοιμοι να το αναλάβουν ορισμένοι. Να βάλουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον" ανέφερε.
"Πρέπει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια, είναι πολύ σοβαρό το θέμα για να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο απλώς για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Επιτέλους απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα" κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση