GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρούτσης: Οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μας μπορούν να ερμηνευθούν μόνο με όρους πολιτικής παράνοιας

«Η υποκρισία ανήκει στην πλευρά της κυβέρνησης, γιατί όλα τα κυβερνητικά στελέχη από υπουργούς μέχρι βουλευτές σε όλες τους τις παρεμβάσε...

«Η υποκρισία ανήκει στην πλευρά της κυβέρνησης, γιατί όλα τα κυβερνητικά στελέχη από υπουργούς μέχρι βουλευτές σε όλες τους τις παρεμβάσεις προεξοφλούν ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Αν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο σας λέω εκ προοιμίου ότι είναι καλοδεχούμενο εκ μέρους της ΝΔ για δύο λόγους. Αρχικά γιατί εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτές τις μειώσεις και τις καταψηφίσαμε όταν ήρθαν αυτές στο Κοινοβούλιο και δευτερευόντως γιατί το 2014 παραδώσαμε ισορροπημένο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με τις πιο επίσημες υπογραφές και της εθνικής αναλογιστικής αρχής και κυρίως όμως της Κομισιόν» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του RealFm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.
Παράλληλα ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ πρόσθεσε ότι «εφόσον παραδώσαμε στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισορροπημένο το ασφαλιστικό σύστημα η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει γιατί στο ολιστικό πρόγραμμα που παρουσίασε ενσωματώνει τις μειώσεις και του Κατρούγκαλου και της Αχτσιόγλου καθώς επίσης γιατί στη δεύτερη αναλογιστική μελέτη που υπάρχει στην Ελλάδα ενσωματώνει μέσα πάλι τις μειώσεις για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό. Πολύ εύστοχα λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε την τροπολογία και σήμερα συζητείται στη Βουλή αυτό ακριβώς. Σας ενημερώνω ότι μέχρι στιγμής στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην ψηφίσει την τροπολογία».
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «οι νέοι συνταξιούχοι από το 2016 και έπειτα βλέπουν μείωση ύψους 35% στην κύρια και 44% στην επικουρική σε σχέση με το 2014. Οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μας ξεπερνούν κάθε λογική και μπορούν να ερμηνευθεί μόνο με όρους πολιτικής παράνοιας». «Η τροπολογία της ΝΔ δεν περιλαμβάνει τις νέες μειώσεις που έγιναν μετά το Μάιο. Αν περικοπούν οι συντάξεις τον Δεκέμβριο δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να το πάρει πίσω» πρόσθεσε.
«Ο ΣΕΒ είναι θεσμικός, αυτόνομος, κοινωνικός εταίρος, έχει την ευθύνη γι αυτά που λέει, κρίνεται γι αυτά που λέει και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέμε εμείς. Η ΝΔ πολλές φορές τοποθετείται περισσότερες φορές διαφορετικά από τον ΣΕΒ. Ο κ. Τσίπρας εγκαλούσε τον κ, Μητσοτάκη γιατί όταν γίνουμε κυβέρνηση θα απελευθερώσει τις απολύσεις. Προσέξτε, σήμερα κατέθεσα το νόμο με υπογραφή Αχτσιόγλου και Τσίπρα που στο εργατικό δίκαιο της χώρας μπήκε η έννοια της ανεξέλεγκτης ομαδικής απόλυσης για πρώτη φορά με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση