GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί από πνιγμό στην Κρήτη

Σε μάστιγα, για άλλη μια χρονιά, έχουν εξελιχθεί οι πνιγμοί και τα περιστατικά θανάτων στην Κρήτη με τις Αρχές να καταγράφουν σχεδ...

Σε μάστιγα, για άλλη μια χρονιά, έχουν εξελιχθεί οι πνιγμοί και τα περιστατικά θανάτων στην Κρήτη με τις Αρχές να καταγράφουν σχεδόν καθημερινά και από έναν θάνατο.

Σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, βόρεια και νότια παράλια, ο αριθμός των ανθρώπων που από την αρχή του έτους έχουν ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους από τη θάλασσα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, φτάνει τους 10, σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηρακλείου, Αντιπλοίαρχο ΛΣ κ. Ευθύμιο Δουβή. Μάλιστα το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε τον Ιανουάριο.

Από τα 10 καταγεγραμμένα περιστατικά, τα δύο αφορούν σε θανάτους που επήλθαν από φυσικά αίτια ενώ για τις υπόλοιπες οκτώ περιπτώσεις αναμένονται οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Τα πιο πρόσφατα περιστατικά που απασχόλησαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ήταν ο θάνατος ενός Ρώσου ο οποίος στις 8 Αυγούστου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία των Ματάλων και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την ίδια μέρα, ένας 55χρονος Γερμανός τραυματίστηκε θανάσιμα σε βραχώδη περιοχή στην παραλία της Λυγαριάς. Όπως εκτιμούν οι Αρχές, ο άτυχος άνδρας έπεσε στα βράχια με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Να σημειωθεί ότι πέρσι, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των νεκρών στις θάλασσες του νομού Ηρακλείου, έφτανε τους 19.

Ο αριθμός των νεκρών στις θάλασσες είναι πολύ μεγαλύτερος αφού σε όλους τους νομούς, οι Αρχές καλούνται πολύ συχνά να καταγράψουν περιστατικό θανάτου σε θαλάσσια περιοχή.

Όπως για παράδειγμα στη Σκαλέτα Ρεθύμνου εκεί όπου την Παρασκευή ένας 42χρονος άνδρας από την Κροατία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στη Σκαλέτα όμως, πριν από λίγες μέρες καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος λουόμενου με το νομό Ρεθύμνου, από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν να μετράει δύο νεκρούς.

Πηγή πληροφοριών: ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση