GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον οδοντίατρο για εξαγωγή δοντιού σε ηλικία μόλις 12 ημερών - ΦΩΤΟ

Ένα κοριτσάκι στην Αγγλία γεννήθηκε με ένα δόντι και ανάγκασε τους γονείς του να το πάνε στον οδοντίατρο όταν ήταν μόλις 12 ημερών. Σοκα...

Ένα κοριτσάκι στην Αγγλία γεννήθηκε με ένα δόντι και ανάγκασε τους γονείς του να το πάνε στον οδοντίατρο όταν ήταν μόλις 12 ημερών.
Σοκαρισμένη η μητέρα του μωρού, Τζάσμιν Χίσμαν, από το Πλίμουθ, δήλωσε ότι ποτέ δεν περίμενε ότι θα πήγαινε την κόρη της στον οδοντίατρο σε τόσο μικρή ηλικία. «Έπρεπε να αφαιρεθεί καθώς κουνιόταν. Ήταν πιο γενναία από εμένα, δεν έκλαψε ιδιαίτερα», είπε η μητέρα
Το οδοντιατρικό κέντρο που επισκέφθηκαν ανακοίνωσε ότι το 12 ημερών κοριτσάκι ήταν «ο νεότερος ασθενής» που είχαν ποτέ και το επιβράβευσαν με ένα αυτοκόλλητο.
Τα περισσότερα βρέφη αρχίζουν να βγάζουν δόντια στην ηλικία των έξι μηνών, με κάποια να βγάζουν νωρίτερα στην ηλικία των τεσσάρων, και άλλα μετά τον πρώτο χρόνο.
Το να γεννηθεί κάποιο παιδί με βρεφικά δόντια συμβαίνει συνήθως μία φορά στα 2.000 παιδιά και τα δόντια είναι παρόντα πάνω από τη γραμμή των ούλων κατά τη γέννηση, σύμφωνα με τη Βρετανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (BDA). Συνήθως είναι χαλαρά επειδή οι ρίζες δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά.
Ο επιστημονικός σύμβουλος της BDA, καθηγητής Ντέμιεν Γουόλμσλεϊ είπε: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το θηλασμό, πληγές στη γλώσσα του παιδιού, ενώ υπάρχει κίνδυνος το δόντι να αποκολληθεί και να εισέλθει στους πνεύμονες του παιδιού. Ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση