GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονιστική μαρτυρία: Έτσι σώθηκα στις Οινούσσες - Πάλευα 14 ώρες με τα κύματα - ΒΙΝΤΕΟ

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε μετά το ναυάγιο του σκάφους ανοικτά των Οινουσσών περιγράφει στον Alpha ο Ιωάννης Πολιτάκης που ...

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε μετά το ναυάγιο του σκάφους ανοικτά των Οινουσσών περιγράφει στον Alpha ο Ιωάννης Πολιτάκης που διασώθηκε έπειτα από 14 ώρες που πάλευε με τη θάλασσα.

"Δεν βρίσκουν το παιδί, 14 ώρες πάλευα μέσα στη θάλασσα... Προσπαθούσα και όπου με πήγαινε ο καιρός, Έβλεπα προς πού πάει και πήγαινα κι εγώ, Τουρκία; Τουρκία... Προσπαθούσα, κολυμπούσα να πάω πιο γρήγορα, γιατί με έσπρωχνε ο καιρός» λέει μεταξύ άλλων ο κ. Πολιτάκης.

"Ο καιρός ήταν καλός, φύγαμε στις 14.00 και στις 15.25 το σκάφος πήρε νερό. Πήρα ένα μπουγέλο κι έβγαζα το νερό. Πάω να βγάλω το τρίτο μπουγέλο και το σκάφος σηκώθηκε με την πρύμνη. Η πλώρη του επάνω. Ξαφνικά σβήνει και η μηχανή. Άρχισε να βυθίζεται. Κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου μιάμιση ώρα» περιγράφει ο 68χρονος που διασώθηκε ενώ συνεχίζει:

"Προσπάθησα εγώ και έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά, στα κάγκελα μπροστά, με την έννοια να πιαστούμε για να μη χαθούμε. Πήγε το σκάφος κάτω και τους λέω και τους λέω πάρτε το σχοινί και μην το αφήνετε. Και το κρατούσαμε και οι τέσσερις μαζί το σχοινί. Κάποια στιγμή ο γιος θεώρησε σωστό να αφήσει το σχοινί και να προσπαθήσει κολυμπώντας να πάει προς τις Οινούσσες. Η αδελφή του παιδιού μόλις είδε ότι δεν γύριζε ο Γιάννης πίσω, θεώρησε σωστό να αφήσει και αυτή το σχοινί, να πάει πίσω από τον αδερφό της, να τον φέρει πίσω».

Όπως είπε, άφησε και ο 68χρονος το σχοινί και πιάστηκε από κάτι που επέπλεε για να ξεκουραστεί. Όταν αυτό βούλιαξε, άρχισε να ζητάει βοήθεια από τον κουμπάρο του. «Μου λέει, μη με αφήνεις, μη με αφήνεις. Φέρε μου το σχοινί. Είχε φύγει πάνω πάνω 50 μέτρα μακριά από εμένα. Προσπάθησα να πάω κοντά του. Έβλεπα ότι ήταν αδύνατον να πάω κοντά του και δε μπορούσα πια να του ξαναδώσω το σχοινί».

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση