GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων: Στην Αττική υπάρχουν 2.000 τελεσίδικες αποφάσεις για κατεδάφιση αυθαιρέτων - Θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει

«Στη χώρα μας υπάρχει ένα ξεκάθαρα και σαφές πλαίσιο για τις κατεδαφίσεις, οι πολίτες έχουν δικονομική προστασία. Δηλαδή από τη στ...

«Στη χώρα μας υπάρχει ένα ξεκάθαρα και σαφές πλαίσιο για τις κατεδαφίσεις, οι πολίτες έχουν δικονομική προστασία. Δηλαδή από τη στιγμή που θα υποβληθεί σε βάρος τους μήνυση για κάποιο αυθαίρετο, μπορούν να καταφύγουν δικαστικά και όταν και εφόσον η υπόθεση αυτή τελεσιδικήσει, όταν δηλαδή η δικαιοσύνη εξετάσει όλες τις παραμέτρους της φερόμενης ως αυθαιρεσίας βγαίνουν αποφάσεις κατεδάφισης των αυθαιρέτων» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκος Μπόκαρης μιλώντας στον RealFm 97,8, στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπόκαρης είναι ο άνθρωπος που μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές, δημοσιοποίησε τη φωτογραφία με ένα σπίτι στο Μάτι, του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει ένα τεράστιο πεύκο να διαπερνά το μπαλκόνι και να ξεπερνά κατά πολύ την οροφή.

«Στην Αττική υπάρχουν χονδρικά 2.000 αποφάσεις για κατεδάφιση αυθαιρέτων που αφορούν και σε δασικά αυθαίρετα. Αυτές είναι τελεσίδικες. Συνεπώς η πολιτεία θα έπρεπε ήδη να τα έχει κατεδαφίσει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δασολόγων ενώ συνέχισε λέγοντας πως «υπήρξαν στο παρελθόν κινητοποιήσεις για να μην γίνουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που είχαν κριθεί οριστικά κατεδαφιστέα και οι πολίτες είχαν παραδώσει τα κλειδιά στο Δημόσιο».

«Κατατέθηκε μια ρύθμιση για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Βουλή. Δεν ξέρω εάν χρειάζεται ή όχι επειδή υπάρχει. Δεν μπορεί να γίνει express κατεδάφιση χωρίς ο πολίτης να έχει πάει στα δικαστήρια» συμπλήρωσε ο κ. Μπόκαρης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «υπάρχουν τα δασικά αυθαίρετα όπου κάποιος έχει καταλάβει δημόσια δασική έκταση, υπάρχουν και τα πολεοδομικά αυθαίρετα. Για όλα αυτά οι πολίτες έχουν δικαιώματα. Από την ώρα που η διοίκηση βγάλει μια πράξη και κρίνει ότι υπάρχει παρανομία και οδηγήσει την υπόθεση στην κρίση των δικαστηρίων, ο πολίτης έχει το δικαίωμα να δικαστεί δίκαια σε πρώτο βαθμό και όταν η υπόθεση τελεσιδικήσει να πάρει αυτή η ιστορία το δρόμο της».

Στη συνέχεια ο κ. Μπόκαρης επεσήμανε πως «εάν πάτε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία θα δείτε ένα δάσος. Όμως δεν είναι παράνομα τα σπίτια, έχει γίνει πολεοδόμηση της περιοχής. Στο Νέο Βουτζά που κάηκε υπήρχε κανονικό σχέδιο πόλης. Η πολιτεία θα έπρεπε να έχει κάνει οριζόντιες ρυθμίσεις και να περιορίσει αυτά τα θέματα».

«Αν θυμάστε στο παρελθόν μια υπουργός Περιβάλλοντος πήγε να φέρει μια ρύθμιση στη Βουλή που καταργούσε την εκτός σχεδίου δόμηση και έγινε ολόκληρη ιστορία. Η υπουργός ήταν η κ. Μπιρμπίλη» συμπλήρωσε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «για να κατεδαφιστεί ένα αυθαίρετο χρειάζονται αρκετά χρήματα».

Τέλος αναφερόμενος στους δασικούς χάρτες υποστήριξε ότι «προχώρησαν σε αρκετά μεγάλο ποσοστό τους, αλλά προχώρησαν με κάποιες εξαιρέσεις. Αν δείτε τον χάρτη των καμένων στην Ανατολική Αττική έχει μέσα και τις οικιστικές πυκνώσεις. Δηλαδή και το Μάτι είχε προβλήματα και το Κόκκινο Λιμανάκι είχε προβλήματα. Η περιοχή που κάηκε είναι μια μικρογραφία όλης της Ελλάδας».

Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση