GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ.Γ. Καταναλωτή: Πρόστιμα 200.000 ευρώ σε 21 εισπρακτικές εταιρείες επιβλήθηκαν το α' εξάμηνο του 2018 - ΒΙΝΤΕΟ

"Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 200.000 ευρώ σε 21 εισπρακτικές εταιρείες" τόνισε ο Γενικός Γρ...

"Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 200.000 ευρώ σε 21 εισπρακτικές εταιρείες" τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Αυλωνίτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Αυλωνίτης διευκρίνισε δε, ότι "αν οι παραβάσεις από τις εισπρακτικές επαναλαμβάνονται, τότε και το ύψος των προστίμων αυξάνεται".

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον Γ.Γ. Καταναλωτή, το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως σε καταγγελίες σχετικές με δικηγορικά γραφεία τα οποία δεν υπάγονταν στις διατάξεις του νόμου περί κυρώσεων και προστασίας του καταναλωτή.

"Το 2017 το 47% των καταγγελιών αφορούσαν σε δικηγορικά γραφεία και εταιρείες που λειτουργούν ως εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να τις εξετάσουμε. Αρμόδια ήταν τα πειθαρχικά όργανα των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων" υπογράμμισε ο κ. Αυλωνίτης.

Όσο για το πώς μπορούν οι καταναλωτές να προστατευθούν; Ο κ. Αυλωνίτης τόνισε ότι αν μια εισπρακτική εταιρεία καλέσει περισσότερες από μία φορά ανά δύο ημέρες όπως ορίζει ο νόμος, αν καλέσει πριν περάσουν 10 ημέρες από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη μια οφειλή ή καλέσει συγγενικό πρόσωπο, τότε οι καταναλωτές μπορούν να καλούν στο 1520 για τις καταγγελίες τους.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση