GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Τραυματίστηκε σοβαρά 32χρονος

Ένας 32χρονος τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή το βράδυ στη Νότια Κέρκυρα, στο συλλαλητήριο κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμη...

Ένας 32χρονος τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή το βράδυ στη Νότια Κέρκυρα, στο συλλαλητήριο κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσε μερίδα κατοίκων έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, μετά την απόρριψη του αιτήματός τους, να μπει μια αντιπροσωπεία τριών ατόμων στον ΧΥΤΑ, μία φωτοβολίδα στον ουρανό, προκάλεσε το έναυσμα για την αρχή του «πολέμου» με κατοίκους να επιτίθενται στους αστυνομικούς με φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς και την αστυνομική δύναμη να απαντά με χημικά.

Από τη σύγκρουση, αυτοτραυματίστηκε ο 32χρονος, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος έσκασε στο χέρι του και του ακρωτηρίασε τον καρπό του δεξιού χεριού του, ενώ τον τραυμάτισε και στο πρόσωπο.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες από την ηγεσία της Αστυνομίας υπάρχουν ευρήματα (υπολείμματα εκρηκτικής ύλης και αίμα όπου αναμένεται να γίνει εξέταση dna) στο σημείο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του συλλόγου Αλευχίμον, Γιάννη Πανδή, «οι κάτοικοι προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία όταν έφτασαν σε πολύ κοντινή απόσταση όπου βρήκαν Αστυνομία. Μετά από λίγο υπήρξε ένταση με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης».

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από πλευράς του συλλόγου Αλεύχιμον για το συγκεκριμένο περιστατικό με τον τραυματισμό του 32χρονου. Νέα κινητοποίηση έχει ανακοινωθεί για σήμερα το απόγευμα από το Λιμάνι της Λευκίμμης προς την πόλη.

Πάντα με τις ίδιες πηγές σχηματίζεται δικογραφία, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Πηγές πληροφοριών: corfutvnews.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση