GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τον γιο του Καραμούζη! Η Εθνική Τράπεζα δανείζει (με 350 εκατ.) ξένους για να "αγοράσουν" τη ΔΕΣΦΑ...

Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης    Ομολογιακό δάνειο 350 εκ ΕΥΡΩ χορηγεί η Εθνική Τράπεζα Σήμερα στα ΝΕΑ και στην Καθημερινή διάβασα ότι η ...

Γιάννης Ματθαίου Σουλαδάκης 
 Ομολογιακό δάνειο 350 εκ ΕΥΡΩ χορηγεί η Εθνική Τράπεζα
Σήμερα στα ΝΕΑ και στην Καθημερινή διάβασα ότι η Εθνική Τράπεζα χορηγεί από τα δικά της διαθέσιμα στους ξένους αγοραστές του 66 τοις εκατό της ΔΕΣΦΑ .Αγοραστές είναι μια κοινοπραξία τριών ξένων εταιριών των Snam ,Enagas,Fluxys .Ως εδώ μπορεί να πει κάποιος μια συνήθης τραπεζική πρακτική η Εθνική Τράπεζα χορηγεί ένα δάνειο Έρχομαι όμως εγώ ο περίεργος και απορών και διερωτώμαι θέτοντας στο τραπέζι κάποια δεδομένα
1 Οι Ελληνικές τράπεζες στην ουσία πτωχεύσαν, το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε τεράστια ποσά για να τις σώσει με τις ανακεφαλαιοποιήσει .Τελικά τα χρήματα χάθηκαν και όλες οι τράπεζες αφελληνίστηκαν τα δάνεια όμως του δημοσίου παρέμειναν και τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
2 Καθημερινά διαβάζουμε ότι οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και ιδιαίτερα Ελληνικές επιχειρήσεις για επενδύσεις κεφάλαια κίνησης κ.λ.π.
3 Η αποκρατικοποιήσεις διαφημίζονται ως διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και ως δυνατότητες να μπει στην χώρα νέο χρήμα ως ξένες επενδύσεις ανεξάρτητα του γεγονότος ότι δεν είναι επενδύσεις αλλά εξαγορές, αλλά αυτό ας το αφήσουμε.
4 Στην περίπτωση μας βλέπουμε ότι πωλείται η ΔΕΣΦΑ αλλά ξένο νέο χρήμα δεν μπαίνει στην Ελλάδα, από τις αποταμιεύσεις μας χρηματοδοτείται η εξαγορά την ώρα που δεν χρηματοδοτείται η πραγματική οικονομία η ελληνική επιχειρηματικότητα
5 Αυτή η εικόνα δεν είναι νέα είναι παλιά που οι διαφημιζόμενες ξενες επενδύσεις και εξαγορές σχεδόν πάντοτε χρηματοδοτήθηκαν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δηλ. από τις αποταμιεύσεις μας δηλ. δεν είχαμε πραγματική εισροή ξένου χρήματος στην Ελλάδα.
6 Τελικά πολλά από αυτά τα δάνεια οδήγησαν τις τράπεζες σε πτώχευση τις τράπεζες που τώρα τις πληρώνουμε ως φορολογούμενοι
7 Αναφέρομαι σε αυτό το θέμα διότι είναι το πρώτο παλιάς κοπής που αντιλήφθηκα μετα την πτώχευση
8 Τελικά παραμένω με την απορία που συνεχώς διατύπωνα και δεν έπαιρνα απάντηση. Απορία που απέρρεε από τις εμπειρίες μου ως ελεύθερου επαγγελματικά Πολ. Μηχανικού Η απορία μου ήταν μια και μόνιμη το γιατί η φορολογική πολιτική και γενικότερα η πολιτική του κράτους ήταν πολύ πιο ευνοϊκή για όσους δανείζονταν από εκείνους που έβαζαν δικό τους ζεστό χρήμα σε μια επιχειρηματική επενδυτική δραστηριότητα.
9 Τα παραπάνω τα γράφω βλέποντας μελαγχολικά το μέλλον διότι και μετα την πτώχευση πάλι τα ίδια Business us usual. Και εγώ συνεχίζω να απορώ και να διερωτώμαι.

Γιάννης Σιάτρας
Και ενώ η αγορά στενάζει από την πιστωτική ασφυξία και ο έλληνας επιχειρηματίας δε μπορεί να δει δάνειο, η Εθνική Τράπεζα, δανείζει -με 350 εκατομμύρια- ξένους, για να "αγοράσουν" τη ΔΕΣΦΑ (την εταιρία που διαχειρίζεται τους αγωγούς και τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Ελλάδα). Και αυτό, το λένε και επιτυχία και πανηγυρίζουν κιόλας!
Μία ελληνική εταιρία φεύγει από ελληνικά χέρια, μηδέν λεφτά μπήκαν στην Ελλάδα και φεύγουν από το τραπεζικό σύστημα 350 εκατομμύρια. Στο χωριό μου, το λένε και "εμπόριο του καραγκιόζη".
(Ο αγοραστής είναι κοινοπραξία μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του κλάδου. Ο "αρχιτέκτονας" της συμφωνίας είναι ο Βασίλης Καραμούζης της ΕΤΕ, υιός του τραπεζίτη Νίκου Καραμούζη.)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση