GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχεις γράμμα: Έπειτα από 8 χρόνια οι Παλαιστίνιοι θα λάβουν 10,5 τόνους αλληλογραφίας

Έπειτα από 8 χρόνια οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα παραλάβουν τα γράμματα και τα δέματα που προορίζονταν για τους ...

Έπειτα από 8 χρόνια οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα παραλάβουν τα γράμματα και τα δέματα που προορίζονταν για τους ίδιους αλλά τα καθυστερούσε το Ισραήλ.

Πρόκειται για αλληλογραφία όγκου 10,5 τόνων και εδώ και μέρες οι υπάλληλοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας ταξινομούν το περιεχόμενο χιλιάδων σάκων, στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης προκειμένου να παραδοθούν στους παραλήπτες τους, αφού οι ισραηλινές Αρχές επέτρεψαν επιτέλους να περάσουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη γράμματα και δέματα από τη γειτονική Ιορδανία. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι 10,5 τόνοι γραμμάτων και δεμάτων παρέμεναν στην Ιορδανία από το 2010 επειδή το Ισραήλ δεν επέτρεπε την απευθείας παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, στη Δυτική Όχθη.

Η αλληλογραφία από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας περνά πρώτα από ελέγχους ασφαλείας στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι επίκειται η εφαρμογή μιας συμφωνίας του 2016 η οποία θα επιτρέψει την απευθείας ταχυδρομική σύνδεση της Δυτικής Όχθης με το εξωτερικό.

Μεταξύ των αντικειμένων που ταξινομήθηκαν στο ταχυδρομείο της Ιεριχούς ήταν ένα αναπηρικό αμαξίδιο και διάφορα παιδικά παιχνίδια.

Ένας ταχυδρομικός, ο Ραμαντάν Γαζάουι, σημείωσε πάντως ότι ορισμένα από τα δέματα και τα γράμματα έχουν καταστραφεί, τα κουτιά άνοιξαν και το περιεχόμενό τους χύθηκε έξω, ενώ σε άλλα οι διευθύνσεις δεν διαβάζονται πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση