GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αποστολή για τους Συκάρη- Μαρίνο: Έτοιμοι να κατακτήσουν μια κορυφή πάνω από 8.000 μέτρα στα Ιμαλάϊα

Ακόμη μία αποστολή σε μια απαιτητική κορυφή για δύο από τους κορυφαίους Έλληνες ορειβάτες ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκει...

Ακόμη μία αποστολή σε μια απαιτητική κορυφή για δύο από τους κορυφαίους Έλληνες ορειβάτες ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για μια αποστολή που έχει ως στόχο την κατάκτηση μιας κορυφής με υψόμετρο πάνω από τα 8.000 μέτρα, μιας "8άρας", όπως την αποκαλούν χαρακτηριστικά οι ορειβάτες, στα Ιμαλάια.

"Είναι μια νέα ελληνική προσπάθεια, η οποία πιστεύουμε πως από την εμπειρία μας αλλά και από την καλή τύχη που έχουμε μέχρι τώρα -γιατί σε αυτά τα εγχειρήματα πέρα από την καλή προετοιμασία και την τεχνική και φυσική κατάρτιση χρειάζεσαι και την τύχη- θα οδηγήσει ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορυφή", εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο έμπειρος Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Μαρίνο βρίσκονται στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας πριν από την αναχώρηση για τα Ιμαλάια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η ελληνική αποστολή αναχωρεί στις 27 Αυγούστου για το Κατμαντού με τελικό στόχο να εκκινήσει "στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου προκειμένου να μας δοθούν από τον καιρό έξι ημέρες προσπάθειας", το επονομαζόμενο "final push".

"Είναι μια κορυφή, που επίσης δεν έχουν επισκεφθεί ή αποπειραθεί να ανέβουν Έλληνες ορειβάτες. Αυτό θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν μαζί με τον Γιώργο Μαρίνο, τον σχοινοσύντροφό μου, θα ξεκινήσουμε ώστε να προσπαθήσουμε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να προσεγγίσουμε την κορυφή" τόνισε ο Αντώνης Συκάρης.

Όσο για το "σύνθημά τους; Τα πάντα μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος, αρκεί πραγματικά να το θέλει πολύ. Η θέληση είναι εκείνη που μπορεί να υποστηρίξει τα πάντα. Όταν έχεις ένα όνειρο και το συνδυάσεις με μια ισχυρή θέληση, το ίσον αυτής της εξίσωσης θα δώσει μόνο ένα αποτέλεσμα, αυτό της επιτυχίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση